Op een zaterdag in Gent

Wanneer je 's morgens vroeg door Gent rijdt op een zaterdag, zal je het merken: er wordt heel wat verbouwd, hier wordt geplaasterd, daar...

Wanneer je 's morgens vroeg door Gent rijdt op een zaterdag, zal je het merken: er wordt heel wat verbouwd, hier wordt geplaasterd, daar zijn ze nog aan het afbreken en nog wat verder verhuizen ze al.

Vandaag kon ik niet achter blijven, weliswaar maar op halve kracht wegens dansoptreden en rug van mijn broer. Resultaat van een voormiddag: een derde van mijn zoldervloer is uitgebroken en naar het containerpark afgevoerd. Altijd een belevenis voor mijn West-Vlaamse broer. Toen ik de nagels bij het metaal wou gooien, zei de ivago-man: "je weet toch dat je daar altijd één van moet houden." Guh? "Die komen toch niet uit die planken?" Jawel, zei ik fier denkend aan mijn noeste arbeid. "Ge moogt dat daar in laten zu, allez, je mag ze er ook uit doen als je je wil bezighouden..." Mijn broer ging plat toen ik verslag uitbracht.

En voor die bestuurder van die Volvo: ik vind u absoluut niet sympathiek. Ik weet dat men geen plaats mag houden door op een parkeerplaats te gaan staan maar me ei zo na omver rijden lijkt me toch wat ver te gaan!

You Might Also Like

0 reacties