ondertussen in de lingeriewinkel

Op de eerste dag* van de solden loop ik vlug de lingeriewinkel op de hoek van de Veldstraat binnen. Je zou het kunnen wijten aan een vlaag v...

Op de eerste dag* van de solden loop ik vlug de lingeriewinkel op de hoek van de Veldstraat binnen. Je zou het kunnen wijten aan een vlaag van verbijstering maar op dat moment lijkt het me nog een goed idee. Ik heb nog niet de massa verderop in de straat gezien en in deze winkel lijkt het best mee te vallen. Bovendien lingerie is duur en niet bijster duurzaam, dit is dus echt wel een goed moment.
Verschillende modellen roepen me toe. Keuze uit zowat alle kleuren van de regenboog. Dit is het walhalla van de lingerie. Ik speur de rekken af naar mijn maat. Tientallen kaartjes draai ik om. De rekken hangen goed vol, dus is het soms wat onhandig zoeken. Er dondert al eens iets naar beneden. Ik hang het mooi terug bij de juiste soort en kijk al uit naar de volgende die ik ga controleren op mijn maat. Soms ben ik echt onder de indruk van mijn eigen nauwgezetheid. Natuurlijk ben ik niet de enige in de winkel met een taktiek. Af en toe moet ik mijn eigen procedure onderbreken omdat iemand hetzelfde doet bij een model dat me interesseert. Een jong koppel trekt mijn aandacht. Ze zijn beiden net geen twintig en ik vermoed dat hun relatie nog pril is. Zij is duidelijk op zoek en gaat systematisch door de bh's op zoek naar haar maat. Hij staat erbij en kijkt ernaar. Niet verveeld zoals veel mannen bij het shoppen met hun vriendin/vrouw. Misschien is het de eerste winkel, misschien is het eerste keer dat ze samen shoppen. Af en toe vraagt ze zijn mening en dan antwoordt hij gretig. Daarna grijnst hij verder de winkel in. Meerdere keren verspert hij me de weg. Niet omdat hij zelf op zoek is, nee, hij staat er maar met een kanjer van een grijns op zijn gezicht. Alsof hij wil zeggen "Kijk eens, dit is mijn liefje. Ze koopt ondergoed. En ik mag mee..." Wereldnieuws als je het mij vraagt... Zou hij weten dat ook andere vrouwen ondergoed willen kopen? En dat we vervelend kunnen doen tijdens de solden?



* post met vertraging

You Might Also Like

1 reacties