januari-groenten

Het groentenexperiment loopt verder. Resultaten tot dus ver: Pompoen is al volledig ingeburgerd. Vrienden hadden ons een groot stuk gegeve...

Het groentenexperiment loopt verder. Resultaten tot dus ver: Pompoen is al volledig ingeburgerd. Vrienden hadden ons een groot stuk gegeven. "Voor soep" met een veelbetekenden blik. Nee, voor puree of stoemp.
Witlof is één van mijn favorieten en stoven blijkt echt niet moeilijk te zijn. Enige discussiepunt blijft wel of er al dan niet honing in gaat. Nee, als het van mij afhangt. In hesp gerold blijkt een goed compromis.
Ook prei staat af en toe in gestoofde vorm op het menu (zonder saus, dank je). Een van mijn favoriete snelklaarrecepten is nog steeds met blauwe kaas, champignons en spekjes bij pasta.
Raapjes vonden zonder problemen een plaatsje in de zeldzame stoofpotjes.

Groenten die deze maand in België worden geoogst: aardappelen, aardpeer, wortels, boerenkool (daar moet ik toch ook eens iets mee doen), champignons (altijd), knolselder, koolraap (spreekt me niet zo aan), oesterzwam, pastinaak (zie verder), pompoen, postelein, prei, raap (dit schreeuwt om een stoofpotje), rammenas (zie verder), rode biet, rode kool (staat op de zwarte lijst van lief), schorseneer, savooikool, sojascheut, ui, veldsla, witlof en witte kool. Keuze genoeg zou ik zo zeggen.

Deze morgen in mijn winkelmandje: rammenas (weliswaar de witte variant uit Italië) naast worteltjes uit Haspengouw, pastinaak, komkommer (voor sushi), clementijnen en kiwi's (uit Frankrijk). Niet slecht al zeg ik het zelf, maar het stak toch een beetje toen ik las dat i. van punten aan het doen is (succes trouwens). Ikzelf had me voorgenomen om me dit jaar opnieuw in te schrijven. Het zou toch goed zijn om er nog een beetje af te krijgen. Er is nu ook een groep op het werk en de eerste vergadering van de tweede ronde is nu maandag. Tot ik besefte dat er maandag cellunch gepland is (als goed begin van het nieuwe jaar). Later kwam dan ook nog het besef dat alle celvergaderingen om 11u op maandag gepland zijn en die dingen stoppen nooit op tijd. Dus voorlopig probeer ik het een beetje op mijn eentje...

You Might Also Like

2 reacties

  1. ik doe de online versie, ik. No way dat ik me in het openbaar laat wegen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hé merci voor de tip! ik probeer al langer om seizoensgebonden te koken, maar euhm als citygirl ken ik die niet... wordt nu iets aan gedaan (heb kalender intss ontvangen!)

    BeantwoordenVerwijderen