Verdwenen

Ergens tussen zaterdagavond 18.15 en zondagnamiddag 16.00 verdween een plantenbak met drie chrysanten (twee gele en één paarse) van de venst...

Ergens tussen zaterdagavond 18.15 en zondagnamiddag 16.00 verdween een plantenbak met drie chrysanten (twee gele en één paarse) van de vensterbank van ondergetekende. De plantenbakken op de vensterbanken van de aanliggende panden waren onaangeroerd. Dit is de tweede keer in korte tijd. Maar nu is alles verdwenen. De vorige keer had ik nog mijn plantenbak en één van de chrysanten. Is iemand allergisch aan deze bloemen? Is er sprake van een wraakneming? Heb ik op iemand zijn tenen getrapt? Of is het gewoon omdat mijn bloemen zo mooi bloeiden en me altijd efkes deden glimlachen als ik thuis kwam?

Maar ik geef niet op, vandaag nog staat er een nieuwe bak met chrysanten! Ja, ik vind dat schone winterbloemen, die niet enkel op het kerkhof hun plaatsje hebben. En toevallig had ik mijn vorige bak met chrysanten die uitgebloeid waren langs achter gezet en wil het toeval nu dat die opnieuw zijn gaan bloeien... Ze zijn bijlange niet zo mooi als de vorige die er nog niet zo heel lang stonden. Mijn buurvrouw had ook al een opmerking gemaakt dat chrysanten wel kleur brengen en de allochtone peuter die in mijn straat met zijn driewieler komt fietsen, begeleid van zijn mama is ook al blijven stilstaan en wees met zijn vingertje. Haar stralende glimlach is voldoende reden om het nog eens te wagen. Ook al flitsten gisteren allerlei beelden van met kettingen omgorde bloembakken door mijn hoofd, ze komen er opnieuw. Want al bij al, de bak kostte twee-drie euro, idem voor de planten,... en tot voor een paar weken stond er al gedurende vele maanden, jaren zelfs, een bloembak op mijn vensterbank. Ik kan alleen hopen dat ergens in het Gentse een vrouw content is met de bloembak die ze kreeg en dat in een andere straat nu ook mensen glimlachen bij deze kerkhofbloemen.

You Might Also Like

2 reacties