Schellebelle

Een bedrijf uit Schellebelle viert dit jaar zijn 25ste verjaardag. In een vorige editie van de weekendbijlage werd een artikel gewijd aan de...

Een bedrijf uit Schellebelle viert dit jaar zijn 25ste verjaardag. In een vorige editie van de weekendbijlage werd een artikel gewijd aan deze fabrikant van stofjes. Ja, vrouwen zullen wel weten dat ik het over Van de Velde heb. Mannen, altijd een goede investering, zoals we vroeger lachend opmerkten aan tafel, toen we hoorden van de aandelenperikelen bij een spraaktechnologiebedrijf, ook als cadeau. Maar naast het enthousiasme bij de vrouwen hoort er onvermijdelijk ook het bekende teken bij waarbij duim tegen wijsvinger wordt gewreven. Het is niet goedkoop voor zo weinig stof. Mijn exemplaartjes komen dan ook bijna uitsluitend uit de solden.

Niettemin heb ik toch een aantal dingen opgestoken van het artikel.
Dat Belgische vrouwen wel voor kleurtjes te vinden zijn, terwijl Italiaanse enkel zwart en lichaamskleur verkiezen. De eerste maanden van het seizoen worden vooral de nieuwe kleuren gekocht, naar het schijnt vaak assorti met een nieuwe outfit, terwijl later weer de basics vlotter van de hand gaan.
Slecht nieuws is dan weer dat 80% van de vrouwen de verkeerde bh draagt. Eens de gemiddelde vrouw haar maat heeft gevonden, blijft ze die trouw terwijl haar borsten vijf keer in haar leven zouden veranderen van omvang. Een VDV bevat gemiddeld 45à50 onderdelen terwijl de exemplaren bij de Zweedse kledijgigant met initialen er slechts 15 bevat.

Zo'n dingen flitsten door mijn hoofd toen ik in het paskotje op zoek was naar een geschikt exemplaar voor bij dat t-shirt met blote rug. Ondertussen ving ik het gesprek op bij een ander pashokje.
"Die is te groot, kun je eens een kleinere maat nemen, neem maar een 85..."
Haar man keert blijkbar met lege handen terug.
"Op welk cijfer moet ik letten? Het Europees of het Frans, ik weet dat niet, ze..."
Ik moet grinniken.
"Ja, die zit goed, perfect zou ik zeggen." Hij klinkt enthousiast.
Zij iets minder. "Ik weet het niet goed, ik vond die andere toch mooier, jij niet dan?"
"Het is toch belangrijker dat hij goed zit. Deze zit beter."
"Ja maar,..."
"Schat, het is geen kwestie van sexy, hij moet comfortabel zitten."
Ze laat zich overhalen, terwijl ik worstel met mijn exemplaar. Natuurlijk heeft hij gelijk, dus maar op zoek naar een ander exemplaar met een sluiting om de hals. Aan plastieken bandjes zoals een verkoopster me in een andere winkel gesuggereerd had doe ik niet mee.
Na nog een paar bezoekjes aan het pashokje, soms kan een man wel handig zijn, bedenk ik, komt de verkoopster op me toe. Kan ze helpen? Ja, ik wil die in mijn maat maar in het zwart. Ze gaat eens kijken voor me in de stock en komt terug met een zwart exemplaar maar in een andere maat en model.
"Iets meer steun" vertrouwt ze me toe.
En ze geeft gelijk, lang leve verkoopsters die hun vak kennen en weten dat er zoiets bestaat als cup eentje hoger, omtrek eentje lager...

You Might Also Like

0 reacties