Groenten, een uitdaging

Ik heb mezelf zo'n beetje uitgedaagd om eens op groentenontdekkingstocht te gaan, want eigenlijk is het belachelijk: ik eet zo wat alle ...

Ik heb mezelf zo'n beetje uitgedaagd om eens op groentenontdekkingstocht te gaan, want eigenlijk is het belachelijk: ik eet zo wat alle groenten graag en in alle mogelijke bereidingen zolang de smaak niet verborgen wordt onder een sausje. Alleen bij sommige groenten weet ik niet hoe ik ze moet klaarmaken...
Nu lag er gisteren in mijn groentenmand een glimmende pompoen, twee raapjes, een prei en ook nog een courgette. Daar moest toch iets mee gedaan worden, enige beperking: het mocht niet te lang duren want wij hadden dansles. Nu moet ik zeggen dat tinternet me niet direct verder hielp. Ik leerde wel dat pompoen de groente van de maand is, maar de meeste recepten waren soepvarianten en stoemp met pompoen had ik zelf al geschrapt van de mogelijkheden, wegens al eens klaargemaakt. Uiteindelijk werd het een pittige pompoenpuree (pompoen koken, fijnstampen en look, harissa en koriander toevoegen, citroen had ik niet voorhanden), een ontdekking via deze site: het ministerie van eten en drinken, een Nederlandse blog over eten en drinken, gestart in 1999 met de nobele milleniumgedachte om te documenteren wat elke avond gekookt werd. De pompoenpuree is wat ons betreft zeker een aanrader maar opgelet met de harissa... Tja, waar ben je nu met je vooroordelen over onze noorderburen en koken?


PS: Toeval wil dat ik vandaag las dat de tofste stadsblog ook iets wil doen met de week van de smaak, ik ben benieuwd....

You Might Also Like

2 reacties

  1. En wat ga je doen met de raapjes en de courgette? Ik gooi altijd een stuk courgette in de spaghettisaus...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De courgette is nog efkes afwachten, maar de raaapjes, een restje pompoen, de prei en nog wat rode bonen zijn verdwenen in een soepje

    BeantwoordenVerwijderen