Experiment geslaagd

Het was een beetje afwacht, maar wat mij betreft is het dagje thuiswerken geslaagd. Iets voor acht zwaaide ik mijn liefje uit naar zijn werk...

Het was een beetje afwacht, maar wat mij betreft is het dagje thuiswerken geslaagd. Iets voor acht zwaaide ik mijn liefje uit naar zijn werk. Ik was ondertussen - geheel volgens planning - al gewassen, aangekleed en ontbijt achter de kiezen. Nog voor mijn betaalde dagtaak van start ging, toch maar de vuilbakken buitengezet. De vele overblijfselen van fondues en dergelijke die in mijn koelkast verzamelden werden voor de gelegenheid ook buitengezwierd (hoezee!). En terwijl ik toch bezig was, nog maar rap efkes de was uitgehangen en een nieuwe machine gestart. In de loop van de namiddag dan toch maar binnengehaald voor de eerste druppels. En mijn planten kregen water (nog meer hoezee!).
Ietsje vroeger dan normaal ingelogd en aan de slag gegaan. Er was koffie en inspiratie. Ik kon zonder problemen inloggen, die laatste stap in de handleiding voor dummies had effectief zijn nut. Alleen heb ik me gedurende de dag twee keer moeten herinloggen, niet zo leuk als je op dat moment probeert een document af te werken. Misschien toch maar op de harde schijf werken in plaats van op het netwerk? Opslaan is ook wel een beetje trager, maar ja, Brussel is ver.
Het document is serieus opgeschoten, het kabinet kon me telefonisch bereiken voor hun "noodgeval" (morgen de suivez-moi uitschakelen), mijn chef kon me mailen, mijn collega's zagen niet hoe ik kliederde bij het opeten van mijn sinaasappel,...
Natuurlijk heb ik af en toe eens niet-professioneel gesurfd maar zeker niet meer dan anders. Mijn krant is onaangeroerd gebleven. Werken in mijn training met de keuze voor een muziekje uit mijn cd-collectie is best productief. 's Middags een soepje gemaakt, zodat de werkmensen morgen hun thermos kunnen vullen. Maar de boodschappen voor het stoofpotje heb ik na de kantooruren gedaan zodat het stoofpotje ook maar achteraf opstond. Dus dat is zeker een tip voor de toekomst: alle ingrediënten op voorhand voorzien!

You Might Also Like

0 reacties