Op aanvraag...

Mijn universele soepenrecept: gewoon heel simpel, ajuin snijden, groente (naar keuze) snijden, bouillonblokje(s), water en koken maar. Ik ho...

Mijn universele soepenrecept:

gewoon heel simpel, ajuin snijden, groente (naar keuze) snijden, bouillonblokje(s), water en koken maar.

Ik hoef jullie niet te vertellen dat het het lekkerst is met verse groenten eigen aan het seizoen. Dit weekend nog maar eens op de boerenmarkt proberen te geraken...

Bij pompoen passen ook wel een paar wortelen, bij witte kool is curry best pittig,...

Nee, geen gedoe met boter en eventjes stoven... (zorgt alleen maar voor extra punten, terwijl het nu 0 punten is)



Tip: het is de tijd van het jaar om te griezelen en dat kan met spinnen in de soep: gewoon gehaktballetjes met vermicellislierten die de poten voorstellen.

You Might Also Like

5 reacties

  1. Als een chefkok dit leest dan krijgt hij een toeval.

    Ok, hoe gastronomische soep te maken:

    1) - Groenten snijden en sueren (dat wil zeggen laten uitzweten voor een vijftal minuten in een klein beetje boter onder gesloten deksel)Op deze manier komen de aroma's vrij.

    2) - Eventueel een bindmiddel toevoegen bvb. bloem

    3) Bevochtigen met bouillon

    4) Ongeveer een 20-tal minuten a een halfuurtje zachtjes laten koken. Niet langer, want dat is dodend voor de aroma's en levert verslensde groenten op.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. John,

    ik zal de laatste zijn om te beweren dat ik een chef-kok ben, maar het is gewoon heel simpel op deze manier en het smaakt ook wel lekker

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik gooi er alles in wat op dat moment ligt te verslensen in de frigo, zoals een handvol andijvie, een halve (slap geworden) rammenas,... ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. slappe groenten horen in de vuilbak.aub.
    bij het verslensen zetten nitrieten zich om in nitraten.
    en die zijn niet gezond!
    gebruik allleen verse groenten!

    BeantwoordenVerwijderen