Treinen en romantiek

Het blijft een mooie combinatie, zoals hesp en kaas op een croque, friet met mayonaise, witloof met hesp, noem maar op. Het gratis krantje ...

Het blijft een mooie combinatie, zoals hesp en kaas op een croque, friet met mayonaise, witloof met hesp, noem maar op.

Het gratis krantje heeft het gat in de markt ontdekt en heeft er een speciale rubriek voor: liefdesbetuigingen, en wanhoopskreten om de oogverblindende schoonheid of de knappe gast van op het perron of de trein (met vertraging) van zo laat van hot naar ginder.

Soms zit het ook in een klein hoekje, heel onopvallend. Een schijnbaar argeloos gesprek waarin de grenzen worden afgetast. Een oudere man, witte haren, zwevend rond de pensioenleeftijd of al voorbij en een vrouw, ook al iets ouder maar toch nog twintig jaar jonger dan hij.

Hij: "Dit weekend hebben we een fles lekkere wijn opgengemaakt. Hij lag er al een tijdje in de kelder. blablabla..."
Zij: "Wij zijn niet zo'n wijndrinkers, maar mijn man heeft wel een wijnkelder. Ik drink vooral witte wijn. blablabla..."

Niets aan de hand, denkt u, ook niet direct het gesprek waar je bij gaat luistervinken. Een gesprek van dertien in een dozijn, de tijd doden van station tot station,...

Dan valt mijn oog op het tafeltje tussen hen in, of beter onder het tafeltje. Zie ik het goed? Ja, toch wel, zijn hand streelt haar naakte been.

Zij: "Wanneer ben je weer in Brussel?"
Hij: "Volgende week heb ik weer een drukke dag vol vergaderingen. Mijn vrouw zou graag hebben dat ik wat minder naar de hoofdstad moet. Maar ik kan het moeilijk laten..."

Ze glimlacht.

Hij bladert door zijn agenda en noemt nog een paar data.

"Nee, het gaat niet gaan om je dan overdag te zien, maar we kunnen ergens anders afspreken, op de trein ofzo."

Hij blijft haar strelen en ze lachen naar elkaar als verliefde pubers, terwijl ze over hun ander leven met die ander praten.

You Might Also Like

3 reacties

 1. Ik heb stellig de indruk dat ik wat vaker de trein moet nemen. Er valt inspiratie te halen. Tja, een file praat zo moeilijk, hè?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ah, je hebt net de echte wereld ontdekt :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. euhm neem eens een kijkje in het park 'smiddags...en doen alsof je je collega's niet herkent aub :-)

  er zijn veel liefdesnestjes in de buurt ;-)

  BeantwoordenVerwijderen