Buik

Het rommelt in mijn buik, nee, niet het maandelijkse ritueel, zoals een doorwinterde macho opmerkte. Een week of twee terug belde ik in al...

Het rommelt in mijn buik, nee, niet het maandelijkse ritueel, zoals een doorwinterde macho opmerkte.

Een week of twee terug belde ik in allerijl mijn dokter. Ik ben er niet het type voor om voor een beetje buikpijn naar de dokter te lopen, meestal zou ik het uitstellen of toch wachten tot het spreekuur. Nu niet. Ik ging zelfs mijn afdelingshoofd die ik sinds het sollicitatiegesprek niet meer gezien had vragen of ik vroeger mocht stoppen met werken.

Doembeelden van maagzweren, darminfecties,... konden me niet beletten om bij de dokter langs te gaan. De pijn moest gewoon stoppen. De dokter wachtte me ongerust op. Ondertussen kent ze me ook al een beetje en het eerste wat haar opviel was mijn dikke buik.

"Eet je voldoende vezels?"
"Ik denk het..."
"En groenten en fruit?"
"Ja, toch wel drie à vier stukken fruit..."
"Ben je al vermagerd?"
Ik haal mijn schouders op, ik weet dat mijn buik me nu tegen gaat spreken, maar ik weet dat het met moeite te merken is op de weegschaal. Ik heb mijn dieet onderbroken voor de vakantie, maar ben sindsdien niet meer bijgekomen.
"En sport?"
"Binnenkort, ik ben ingeschreven, ik ga buikdansen."

Ze voelt mijn buik, ik kreun van de pijn. Een ontsteking besluit ze en ik krijg een voorschrift als ook een kuur extra vezels. Mijn plannen vielen in het water, het weekend gelukkig niet.

Een week lang viel het mee, nadien begon het opnieuw. Vorige week donderdag ben ik rechtstreeks van het werk mijn bed in gekropen, een kersenpitje. En een bezoekje langs de apotheek.

Maandag ging ik dan toch maar naar haar spreekuur. Haar oordeel "te vroeg gestopt met de ontstekingsremmers". Gedurende een week de hoogste dosis en als dat niet helpt naar de radioloog, ook al gelooft ze dat er niks te zien zal zijn.

"Het is toch niet van een verkeerde beweging?"
Ik haal mijn schouders op.
"Wat deed jij alweer van sport? Wees maar voorzichtig."

Hoe kun je nu goed doen? Voor mijn bloeddruk en om nog een aantal kilootjes kwijt te raken moet ik sporten en nu heb ik iets gevonden dat ik wel tof vind en ik zou al moeten stoppen voor ik begonnen ben.

's Avonds ben ik naar een proefles geweest bij een toffe madame. Haar lessen waren al zo goed als volzet en ik twijfelde tot voor een paar weken of ik er niet een extra cursus ging bij nemen, maar nu kan ik dat beter maar een beetje uitstellen. Ik heb me dan ook redelijk rustig gehouden gisteravond en vandaag heb ik er zo goed als niks van gevoeld, toch niet aan mijn buik. Wel loop ik licht wiegend door de gangen en veert mijn pas iets meer...

You Might Also Like

2 reacties

  1. Ik dacht bijna dat je een zwangerschap ging aankondigen.

    Alleszins veel beterschap toegewenst!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je bent zeker de enige niet die het dacht... Toch wel raar, alsof je niet een gewoon kwaaltje kunt hebben...

    Ik slik braafjes mijn pilletjes, waardoor de hevige pijn onder controle blijft, maar aangezien de pijn wel blijft, ga ik toch maar een afspraakje maken bij de specialist.

    BeantwoordenVerwijderen