Duidelijke instructies...

Compleet tegen onze gewoonte in communiceren lief en ik sinds een paar dagen uitsluitend via telefoon, bij voorkeur wanneer ik in de trein z...

Compleet tegen onze gewoonte in communiceren lief en ik sinds een paar dagen uitsluitend via telefoon, bij voorkeur wanneer ik in de trein zit en hij in de file op de R4. Voor alle duidelijkheid, handenvrij, want ik weiger nog steeds te bellen met iemand waarvan ik 100% zeker van ben dat ze geen oortje of weet ik veel hebben om veilig te bellen in de auto (zijnde mijn pa, broer,...).

Gisteren klonk het ongeveer zo:
ik: "Dan kook ik morgen??"
hij: "Als je dat ziet zitten, graag."
ik: "Enig idee waar je zin in hebt."
hij: "Nee. Of toch iets fris."
ik: "Maar het is gedaan met het warme weer..."
hij: "Nee, niet iets fris als in temperatuur, maar eerder als in je weet wel dat konijn..."
Ik begin te fronsen, maar dat ziet hij natuurlijk niet.
hij: "... met spinazie en limoen."

Nu zie ik jullie ook fronsen, want jullie denken natuurlijk ook konijn = winter, lekker met bruin bier etc. Wel, dat dacht ik ook, maar toen het weer al wat begon te beteren probeerde ik één van Piets recepten uit. Ja, de fameuze Piet, sinds zijn SOS-reeks ben ik wel een zekere waardering beginnen voelen (zalig wanneer hij zich de haren uit het hoofd rukt bij het zien van zoveel geklungel) en heb ik op een boekenfestijn zijn wokboek met heel veel korting gekocht. Voorlopig het enige recept dat ik geprobeerd heb is het konijn-recept. Ik vond het ook op deze site maar aangezien de link enkel naar de algemene site verwijst, geef ik hier maar het recept. Toch twee minpuntjes, de hoeveelhden leken me nogal klein voor vier personen en het ontbenen van de konijnenbillen leek simpeler dan het was.

Benodigdheden voor 4 personen:
# 3 konijnenbillen
# 1 bosje platte peterselie
# 100 gr Parijse champignons
# 100 gr oesterzwammen
# 2 limoenen
# wat Vitelma
# 1 dl water
# 2 eetlepels honing
# 2 eetlepels kappertjes
# 200 gr verse spinazie

Bereiding:
# Vraag de billen ontbeend en snij ze in reepjes
# Frituur de platte peterselie in de Vitelma olie
# Snij champignons in schijfjes en schil de limoenen, houd het sap bij
# Wok de konijnenreepjes en voeg er na 2 minuten de champignons aan toe. Laat even goed doorbakken. Blus met water, limoensap en honing. Voeg er de kappertjes en spinazie bij en breng op smaak met zout en peper
# Serveer in een diep bord en versier met de gefrituurde peterselie

You Might Also Like

2 reacties

  1. Vooral weinig groenten voor vier, zo lijkt me...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. een minpunt in heel wat recepten, het is zowat het enige dat ik niet aanpas om van 4 naar 2 te gaan.
    Maar het was wel lekker mmmmmmmmm...

    BeantwoordenVerwijderen