Liefde duurt drie jaar

Er slingert een boek rond bij lief: Liefde duurt drie jaar. Hij heeft het ook gelezen en vond het wel iets hebben, maar verzekert me dat hi...

Er slingert een boek rond bij lief: Liefde duurt drie jaar. Hij heeft het ook gelezen en vond het wel iets hebben, maar verzekert me dat hij dergelijke zaken niet onthoudt.

Daar moest ik natuurlijk het fijne van weten.

Ruw samengevat komt het hierop neer: het ik-personage heeft een echtscheiding achter de rug die hij eigenlijk had moeten zien aankomen, alle tekenen waren er, ze waren vervreemd, hij bedroog zijn vrouw,... en nu is hij ervan overtuigd dat liefde slechts drie jaar duurt. Hij staaft zijn theorie met een hoop andere theorieën over de chemische reacties van verliefdheid, verdedigt zich door te stellen dat vrouwen iets te veel het "meisje in zich bewaard hebben" en dus geloven in sprookjesprinsen, onterecht natuurlijk. Hun moeders weten al beter, maar zwijgen (want vrouwen = feeksen) en worden zo medeplichtig aan het grote complot. Gemakkelijkheidshalve reduceert hij zijn eigen rol tot die van degene die alles moet ondergaan. Enfin, alles om aan te tonen dat liefde maar drie jaar duurt.

Een hoop nonsens als je het mij vraagt, maar dat zal ook wel het kleine meisje zijn, maar toch ben ik niet de enige want de kat van lief (een vrouwtje, jawel) heeft de laatste pagina's deskundig vernield voor hij ze gelezen heeft. Het enige wat je er nog uit kunt opmaken is dat ze een fles rosé kraken op de één of andere vakantiebestemming om hun driejarige relatie te vieren. Nogal zonde dat het daarna gedaan is...

Wat heeft het voor zin om een relatie te beginnen als je niet gelooft in de Liefde? Waarom zouden goede dingen een beperkte houdbaarheidsdatum moeten hebben?

Ik geloof er niks van. En ik denk dat twee van mijn lezertjes die binnenkort hun liefde officieel maken met ringen en zo er ook niks van geloven. Ik wens je ze in ieder geval veel succes! En een mooie dag, daarvoor heb ik de voorbereidingen van heel dicht bij kunnen volgen: het reserveren van de trouwzaal, de verbouwingen in het gemeentehuis, de keuze van de enveloppen (paniek want lichtjes verschillend van kleur), het passen van het kleed (we proberen haar weg te houden van dessertjes), het uitproberen van het kapsel,...

You Might Also Like

2 reacties

  1. Jij die van cijfertjes houdt, zou eens studies over seksuologisch onderzoek moeten raadplegen (nee, niet die uit het moraliserende kamp zoals 'liefde is een werkwoord'). Yup, de mediaan van afgesprongen relaties ligt tussen twee en drie jaar. Biologisch overigens verklaarbaar.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een liefde voor cijfertjes, maar ook nuchter genoeg om te weten dat je met cijfers alle kanten uitkan. Als de mediaan tussen twee en drie jaar ligt, betekent dit dat de helft van de relaties langer duurt (en de andere helft korter, natuurlijk...)

    BeantwoordenVerwijderen