Leve informatici

Nee, gisteren ging het me niet zo goed af... Mijn verkoudheid is van het hardnekkige soort, mijn vuilbak vol zakdoekjes, mijn stem hees en t...

Nee, gisteren ging het me niet zo goed af... Mijn verkoudheid is van het hardnekkige soort, mijn vuilbak vol zakdoekjes, mijn stem hees en terwijl iedereen rondloopt in t-shirts en topjes liep ik rond in een trui, wat absoluut niet mijn gewone doen is, en had ik het ook afwisselend koud en warm. Mijn collega's waren wel zo lief om het venster dicht te doen als ik achter mijn bureau zat, ook al bleek het daar snikheet te zijn.

Toen ik bij de informaticadienst op bezoek ging, vernam ik dat ze van plan waren om oude codes te vervangen door nieuwe, of dat soms effect kon hebben op ons statistieken? Wat een vraag, misschien wel, het hangt er natuurlijk van af hoe veel nieuwe codes erbij zijn gekomen en welke codes eventueel verdwenen zijn. Tja, daar kon die informaticus wel inkomen maar hij kon ons toch moeilijk vragen om die codes één voor één te vergelijken, het zijn er een paar duizendtal. Hum, ik veronderstel dat je die codes in excelbestand hebt? Ja, natuurlijk, wat een vraag. Hij keek me aan alsof ik net tot de ontdekking gekomen was dat er zoiets bestaat als warm water. Wel, antwoordde ik, dan doen we toch gewoon vertikaal zoeken tussen de oude en de nieuwe lijst? Hij keek me aan alsof hij het in Keulen hoorde donderen, kon dat dan? Gelukkig kwam zijn collega mij tegemoet.

Zucht, soms vraag je je toch af wat die informatici bezield. Hoe denken ze dat we de werkzoekenden tellen? We vragen ze om in rijtjes van 100 te gaan staan op de Grote Markt ofzo...

Het doet me denken aan een vakantiejob die ik uitgeoefend heb. Telefoniste-receptioniste in een bedrijf waar zo wat iedereen rechtstreeks naar de persoon belt en waar zelden iemand over de vloer komt. Om mij toch wat aan het werk te zetten, stelde de verantwoordelijke van de personeelsdienst voor aan één van de ingenieurs dat ik wat brieven voor hem kon typen. Het was namelijk zo dat het bedrijf wat herstructureringen gekend had en nu nog heel wat publiciteit kregen voor producten die ze niet langer gebruikten of geadresseerd aan mensen die er niet langer werkten. Dus was het idee dat ik een standaardbriefje opstelde voor de verschillende situaties en dan samenvoegen van de adressen, enveloppen, etc. Enfin, een relatief simpel dingetje met word en excel. Ik heb nog nooit iemand zo verbaasd zien kijken. "Kan zij dat dan...?"

Er is nog werk aan de winkel...

You Might Also Like

0 reacties