Lady in black...

"Kort en zwart", zo omschreef een klasgenoot zo'n tien jaar geleden mijn kledingstijl. Bij het eerste zie ik je al fronsen en ...

"Kort en zwart", zo omschreef een klasgenoot zo'n tien jaar geleden mijn kledingstijl. Bij het eerste zie ik je al fronsen en ik moet zeggen dat ik me er ook niet echt kon in terug vinden. Maar het tweede is ontegensprekelijk waar. Toen ik Lilith beschreef wat ik vandaag gekozen heb als outfit(zwart jurkje, dito broek en trui) kon ik er niet naast kijken. op een klein (bedekt) stukje textiel na is alles zwart.

Het is moeilijk uit te leggen maar het is de kleur waar ik altijd naar teruggrijp en waar ik me goed in voel. Het is natuurlijk ook een manier om op te gaan in de massa. Ik hou er niet zo van om in het middelpunt van de belangstelling te staan. Ik word nogal snel rood en geraak dan niet meer uit mijn woorden.

Af en toe ga ik wel eens vreemd en dan durf ik wel eens in het andere uitserste vallen met een flashy roze of turkooize t-shirt, maar altijd met voldoende zwart. Verder heb ik ook wel wat rood en groen in mijn kleerkast en die durf ik al eens zonder de zwarte achtergrond te dragen. Vooral rood lijkt mijn voorkeur weg te dragen. Tegenwoordig is mijn favoriete combinatie een knalrode broek met een zwart kleedje.

Mijn vorig vriendje hield van kleuren: vooral oranje en lichtblauw, het enige wat je niet terug vindt in zijn kleerkast is zwart. massa's keren heeft hij me proberen bekeren en gingen we samen shoppen, iets waar je me niet echt een plezier mee doet. Elke keer kwam hij afdraven met zijn kleurtjes, maar ik heb ze vakkundig afgeweerd.

Ook lief is niet onverdeeld gelukkig met zijn lady in black. Maar hij heeft een andere tactiek, ook al omdat shoppen niet echt zijn ding is. Elke keer ik een bepaalde t-shirt aandoe, krijg ik een complimentje en ik kan je verzekeren het is de meest ordinaire t-shirt met lange mouwen die je je kunt indenken, maar hij is voor één keertje niet zwart... Maar ik vrees dat zijn tactiek niet veel zal uithalen. Ik heb dat t-shirt gekocht omdat ik het leuk vind en dat is ook de enige reden waarom ik het draag.

You Might Also Like

0 reacties