Goede raad

Hij werd overstelpt met goede raad van alle kanten. Zijn ex leende hem boeken, over relaties enzo. Mannen en vrouwen als buitenaardse wezent...

Hij werd overstelpt met goede raad van alle kanten. Zijn ex leende hem boeken, over relaties enzo. Mannen en vrouwen als buitenaardse wezentjes, een snelcursus psychologie en toen dat niet lukte omgekeerde psychologie, analyse van de lichaamstaal, ze raakt haar rechteroor aan betekent...

Nog een stapeltje boeken, op zoek naar een proefkonijn.

Ze liep in het vizier, hij mikte aar verder dan haar achterna lopen kwam hij niet. Frustraties werden op tijd en stond ritmisch weggewerkt. Hij sloofde zich uit, gaf het op, maar ze lachte toch zo lief. Dus probeerde hij het met hernieuwde hoop nog maar een keer. En nog maar een keer. En dan een laatste keer. En een allerlaatste keer.

Hij bleef haar achterna lopen maar kwam geen stap verder.

Dan maar omgekeerde psychologie toen de psychologie het liet afweten. Absoluut niet geïnteresseerd doen. Maar hij was een slecht acteur. Ze zag zo door hem heen. Een krimp en daar stond hij alweer voor haar klaar.

Sommigen zeiden: geef nu niet op, je bent er bijna. Anderen konden het niet langer aanzien en namen het heft in eigen handen. Ze stelden hem voor aan iemand anders, nodigden "toevallig" een collega uit, die "tiens wat een toeval" ook vrijgezel is, stelden hem voor een uitdaging, vertelden hem koudweg dat ze met zijn voeten speelde, kwamen aandraven met "bewijzen",... maar het mocht niet baten. Niemand lachte toch zo mooi al zij.

Het zou een doorslagje van de zoveelste Hollywoodfilm kunnen zijn, ongetwijfeld een kassucces met de juiste casting, aangeprezen in vrouwenbladen all over the world. Maar in het leven is er zelden een happy end aan een dergelijk verhaal. Relaties beginnen pats-boem-bang met vuurwerk of beginnen nooit. Ok, je stapt niet meer zo spontaan op iemand af op je 26ste als je deed op je 16de, een afwijzing teveel waarschijnlijk... maar zonder vuurwerk (en dat hoeft niet perse op de eerste ontmoeting) komt het nooit meer goed en wordt het enkel een keurig rekensommetje, niks meer: 1 + 1 = 2, maar nooit 3.

Noem mij dan maar onrealistisch maar voor minder hoeft het voor mij niet.

You Might Also Like

0 reacties