Gelijk

Relaties zijn geen doosjes. Je kunt niet à la Annie M.G. Schmidt iemand opsluiten, ook al is het nog zo lief bedoeld. Het is soms wel een v...

Relaties zijn geen doosjes. Je kunt niet à la Annie M.G. Schmidt iemand opsluiten, ook al is het nog zo lief bedoeld. Het is soms wel een verleidelijke gedachte maar zo werkt het niet. Ook de keizer moest ten slotte toegeven dat de nachtegaal het mooiste zong in het bos dan in de gouden kooi.

Tot zover de theorie natuurlijk.

Een willekeurige zaterdagavond, twee vriendinnen praatten bij. En natuurlijk komen de respectievelijke wederhelften en hun soms bizarre ideeën ter sprake.
- "Weet je dat hij zelfs voorstelde dat ik iets ging drinken met die kerel? ... Nadat ik hem verteld had dat ier er wel iets voor zou kunnen voelen. Ik vond het sowieso al geen aangename ontdekking, ik bedoel ik ben toch gelukkig, waarom dan zoiets voelen bij een ander? Maar dat hij zo ging reageren..."
- "Alsof het hem niks doet?..." *zucht*
- "En hoe reageerde hij toen je zei dat je ging afspreken met die gast van het internet?"

En zo ging het nog wel een tijdje door. Twee jongens hebben twee meisjes serieus verbaasd. Ok, dat je iemand anders tegenkomt waarvan je denkt dat je daar eventueel iets voor kunt voelen. En ok, dat je de ander vertrouwt, daarvoor heb je toch een relatie. Maar zo zonder de minste jaloerse reactie instemmen, het wel een tof idee vinden of het zelfs voorstellen? Wel, daar kunnen deze twee meisjes niet bij omdat
we het waarschijnlijk niet over onze lippen zouden kunnen krijgen zonder een ietsiepietsie jaloezie of een tikkeltje gekwetst te zijn. Het heeft niks te maken met vertrouwen, anders stopten we hen toch gewoon in een doosje? Maar wat dan met het zo vaak gebruikte trukje in Hollywoodfilms: iemand een ietsje jaloers maken zodat hij/zij beseft wat zij/hij voelt?

Ik denk dat die meisjes er nog eentje moeten gaan drinken…

You Might Also Like

0 reacties