prins zoekt prins

Hehe, mijn krant stelt eindelijk mijn nieuwsgierigheid niet langer op de proef. Al een week konden we lezen hoe de inkt vervangen werd, dat ...

Hehe, mijn krant stelt eindelijk mijn nieuwsgierigheid niet langer op de proef. Al een week konden we lezen hoe de inkt vervangen werd, dat het lettertype door het Vaticaan afgekeurd werd,... en vanmorgen was het zover. Voorlopig nog niet compleet overtuigd, maar het zal wel loslopen heb ik zo de indruk.


Gisteren tijdens de Engelse les kreeg ik nog efkes respijt voor mijn presentatie. Het grappige is wel dat iedereen automatisch aannam dat ik voor de suffragettebeweging gekozen had. Een andere vrouw had gekozen voor Virginia Woolf, ook al een feministe, maar ook een schrijfster van toch wel een paar interessante boeken. Ik ga mij dringend eens wat tijd moeten uittrekken om te lezen. Blijkbaar zijn er nog mensen die vinden dat vrouwen af en toe wat meer aandacht verdienen.


Iets anders, maar toch een beetje in dezelfde context. Nu het homohuwelijk al een tijdje een wettelijk statuut heeft, moeten misschien een paar sprookjes ook een roze kleur krijgen. In een lagere school in Massachusetts las een leerkracht een sprookje voor over een prins die weigerde te trouwen met een hele mooie prinses. Uiteindelijk kwam er ook voor hem een prins op een wit paard en ze leefden nog lang en gelukkig. Zoals wel vaker in de VS, is het kot te klein, de ouders waren niet ingelicht op voorhand, de mensenrechtenbeweging moeit zich,... Meer info vind je hier. Maar eigenlijk is het wel een interessante zaak, hoe zouden ouders hier reageren op een dergelijk sprookje? Als ik terugdenk aan mijn schoolboeken of ik zie die bij mijn jongere neefjes en nichtjes dan blijft het toch wel heel klassiek: mama, papa, dochter en zoontje met blonde krullen. Niks nieuw samengestelde gezinnen, adoptiekinderen al dan niet met een exotisch kleurtje, koppels van hetzelfde geslacht,... Je moet natuurlijk begrijpen dat scholen niet elk jaar van boeken kunnen veranderen, heel zware investering en al zo weinig budgettaire ruimte. Eigenlijk komt het dus nog maar eens bij de leerkrachten terecht, maar in hoeverre krijgen zij de mogelijkheid om dergelijke onderwerpen in te bouwen in hun lessenpakket? En in hoeverre vinden ruimdenkende ouders plezante boekjes over dergelijke onderwerpen?

You Might Also Like

0 reacties