Drie boeken

Ik moest in een tiental minuten mijn pyjama wisselen voor een outfit en wat spullen samen zoeken voor het geval ik in het ziekenhuis moest b...

Ik moest in een tiental minuten mijn pyjama wisselen voor een outfit en wat spullen samen zoeken voor het geval ik in het ziekenhuis moest blijven. Een deadline voor een keuzestresslijder. 

Ik nam het boek dat ik aan het lezen was: Kleine haperende vluchten van Femke Brockhus en waar ik al halverwege zat en twee van de stapel naast mijn bed. 

Ik las al eerder iets van Femke Brockhus en ik hou van haar stijl. Op de pagina's staan weinig woorden, maar toch wordt alles gezegd. En tussen de regels lees je nog meer. In Kleine haperende vluchten verlaat een vrouw haar man en baby. We volgen zijn gedachten. En meer kan ik daar nog niet over vertellen, want je moet het lezen. Zoals te verwachten, eens ik goesting had om te lezen, kon ik het niet weg leggen en was het ook snel uit.  

Het tweede boek werd De randen van Angelo Tijssens. Hij is scenarioschrijver en niet van de minste. Ontroerend Goed is één van mijn favoriete theatergezelschappen en films als Girl en Close zijn ook niet van de minste natuurlijk. De randen is zijn debuut en wat voor één! Het is een relatief kort verhaal over een gay man op zoek naar zichzelf en de dingen waar hij mee worstelt. Voor mij een onbekende wereld, maar dat was op geen enkel moment een belemmering. Ik kon me zo in hem en zijn gedachten inleven. 

De laatste dag in het ziekenhuis begon ik aan Mijn moeder zegt van Stine Pilgaard, het debuut van een Deense schrijver dat voor het eerst in het Nederlands vertaald is. Het zit het hoofdpersonage niet mee, haar relatie is stuk gelopen, ze is ingetrokken bij haar vader en zijn vrouw. Haar moeder komt haar regelmatig achter de veren zitten. Het verhaal heeft de goede mengeling van zelfmedelijden, sarcasme en spot. Het boek is opgebouwd uit kleine stukjes van twee à drie pagina's, maar ik bleef vooral lezen omdat het zo grappig en goed geschreven is. 

Drie aanraders! En samen met Heerlijk monster van Fleur Pierets, ook al een aanrader trouwens, staat mijn teller op 4 op goodreads, maar vooral al 4 goede boeken en daar is het hem natuurlijk om te doen.   

 

You Might Also Like

0 reacties