Céleste

Als je een lijstje maakt moet je er iets bij zetten dat je snel kan afstrepen. Ik weet niet meer waar ik de tip hoorde, maar het is een zeke...

Als je een lijstje maakt moet je er iets bij zetten dat je snel kan afstrepen. Ik weet niet meer waar ik de tip hoorde, maar het is een zekerheid als ik een lijstje maak, iets moet er snel afgestreept kunnen worden of ik verlies mijn aandacht. De keuze viel op de Céleste, een bh met beugels van Milena Sevette van Eclipse Lingerie Studio.
De print lag al een tijdje te slingeren in de leefruimte en het werd tijd om er aan te beginnen. Ik had het patroon gekocht toen ik op de instagram van Milena las dat je de cups van Céleste kan gbruiken met de band die ze in haar boek Mon atelier lingerie gebruikt. Een beugelbh die ik graag maak en draag. 
Ik smeet mijn getallen in de maattabel en knipte wat ik nodig had. Ik koos een niet rekbare doorzichtige tule met een gouden accentje. Ik kocht het in een uitverkoop en  Ik voerde met zwart en koos een zwarte lycra voor de rug. Het was mijn testmodel, maar het zat geweldig. 
Ik paste één ding aan en dat is eigenlijk iets klein, namelijk het sierstiksel op de cup liet ik achterwege. Het zorgde voor een rare vorm en zonder volgt de stof beter mijn borst.
Een geslaagd testmodel betekende natuurlijk dat er al snel een tweede volgde. Ik gebruikte een rekbare kant van Hari Ito en blokkeerde die met de voering, want de cups zijn eigenlijk voor niet rekbare stof. 
Ik toonde zelfs de binnenkant van mijn bh op instagram. Ik vind dat altijd leuk om te zien en ik voelde het deze keer ook echt: een overweldigende trots omdat alles zo mooi samen zit. 
Céleste geeft je de mogelijkheid om de rand van de kant te gebruiken, zowel aan de bovenkant van de cups als aan de onderkant van de rand. Bij het testmodel had ik geen kant gebruikt en het leek me een mooie uitdaging, want dat had ik nog niet eerder geprobeerd.
Voor die cups wordt een elastiekje gebruikt zodat ze niet gaan gapen. Het was de eerste keer om daar mee te naaien en het voelde naar meer. Zoals je bij deze niet rekbare kant van Small Bobbins ziet. 
En voor ik het wist had ik op een relatief korte tijd, drie nieuwe goedzittende bh's. Allemaal hetzelfde patroon, allemaal met een zwarte lycra rug, allemaal zwart, maar zeker ook allemaal verschillend. Ik draag ze heel vaak en ze zitten echt in de draagroutine. 
Natuurlijk gebeurde het naaien niet in één enkele keer, soms zelfs maar een paar naden per avond. Een bh vraagt nog steeds redelijk wat concentratie, maar het is zo fijn als alles in elkaar past. 

Op haar instagram combineerde Milena de cups en banden van beide bh's al, maar voorlopig heb ik enkel de Céleste uitgevoerd. Ik moet beide echt eens naast elkaar leggen om het verschil te zien tussen beide versies. Voor de cups is het duidelijk, maar voor de band moet ik eens goed kijken. 

You Might Also Like

0 reacties