2022 in naaisels

Voor instagram maakte ik een samenvatting van mijn naaisels van 2022. Ik heb niet echt een systeem om ze systematisch bij te houden, zeker t...

Voor instagram maakte ik een samenvatting van mijn naaisels van 2022. Ik heb niet echt een systeem om ze systematisch bij te houden, zeker toen ik mijn blog efkes negeerde. Dus ik scrolde eens en deed een combinatie van de likes voor de top nine en dingen die ik zelf leuk vond. 

Ik maakte regelmatig iets nieuws, het blijft een goede manier om te ontspannen en ik leer ook graag bij. Er zijn natuurlijk massa's patronen en ik kan met mijn eigen voorraad zelf een winkeltje beginnen. In het overzicht staan twee patronen van Deer&Doe, zonder twijfel één van mijn favoriete designers. In 2022 bestaan ze tien jaar en hoewel ik alle patronen heb, heb ik ze zeker nog niet allemaal gemaakt. Uit het boek Dressed, le livre maakte ik voor het eerst de t-shirt met opstaande kraag. Het model valt geweldig en het mondde uit in een rondje bandwerk, waarbij ik de kraag wat hoger/langer maakte. Ideaal als basic. Ik maakte uit hetzelfde boek de pantalon maar dan in de korte versie in een zwarte dikke tricot, ideaal om mijn weerstand bij shorts weg te werken, zeker gecombineerd met een topje dat ik maakte alvorens de maxijurk te maken. Ik maakte het topje twee keer en stelde de jurk uit. Met orage vierde Deer&Doe hun verjaardag en ondanks de twijfels over de rok en de uitsnijding van de t-shirt, is het meteen een schot in de roos gebleken. Het patroon vraagt een bepaald rekpercentage, maar ondertussen lukt het me wel om dit voldoende in te schatten. Ik maakte drie rokken, waarvan ik bij één de asymmetrische snit uitvlakte en drie t-shirts met de uitsnijding, eentje zonder en er ligt nog één met een vierkante hals klaar. Ook de jurk maakte ik al. Een toppatroon met veel mogelijkheden en toevallig zag ik in de lentecollectie van een winkel een variant die ik wil uitproberen met dit patroon.  

In 2022 maakte ik ook redelijk wat lingerie, nog steeds voornamelijk slipjes omdat je die nu eenmaal nodig hebt en het kleine projecten zijn die op een korte tijd afgewerkt kunnen worden. Ideaal om het hoofd leeg te maken. Maar ik slaagde er ook in om eindelijk bh's te maken die passen, zoals de basisbh met beugels uit het boek Mon atelier lingerie van Milena Sevette, eclipse lingerie studio op instagram. Ik mocht nog eens testen voor Hari Ito lingerie en experimenteerde door de mésange bra te combineren met de hibou bodysuit, twee geweldige patronen van Hari Ito. 

Ik ging ook aan de slag met de lena jurk uit Tauko, een inspirerend naaimagazine en de shepherd rok van Merchant Mills, beide aangekocht bij De Stoffenkamer. En beide ook in linnen, ook van bij De Stoffenkamer. Ik haalde een kleedje dat ik voor een linkparty van Fibremood maakte terug boven en bleek er toch een look voor te vinden. Ik stopte met de linkparty omdat het op de duur te veel druk werd en dat wil ik toch wel vermijden bij mijn hobby's. 

You Might Also Like

0 reacties