Mon Atelier Lingerie: bh

Na het lingerieweekend waar het eindelijk gelukt was om een min of meer passende bh te maken, was het moment gekomen om één van de patronen ...

Na het lingerieweekend waar het eindelijk gelukt was om een min of meer passende bh te maken, was het moment gekomen om één van de patronen uit Mon atelier lingerie te maken die al van bij de start mijn naam had geroepen. Een simpele bh met een cup uit drie delen, mogelijk te maken in effen stof of in kant. 
Ik haalde een stukje kant uit mijn goodie bag, wel mooi, maar niet meteen een stukje waar ik warm van liep. Ik besloot om het randje te verwerken in de cup, zodat er een boordje was. 

Ik besloot te voeren met een niet-rekbare zwarte doorzichtige tule en ik moet zeggen, ik werd al helemaal enthousiast van elk van de tussenfases. 
Ik volgde de instructies uit het boek en hoewel die in het Frans zijn, kan ik die best wel volgen. Het boek bevat ook heel wat uitleg over afwerking en stoffen. Zeker samen met de ervaring van al een paar bh's lukte dit me zonder problemen, maar zoals steeds was het wat ongeduldig afwachten of het zou passen. 
Op deze foto's zie je ook duidelijk het randje dat ik als een fantasietje verwerkte. Ik vreesde dat dit wat zou aftekenen onder mijn kleren, maar dit valt goed mee. 

En ja, zo verklap ik al meteen dat de bh past. Ik ben in de wolken, de bh zit goed, beter dan de vorige en hoewel ik eerst mijn twijfels had over het werken met niet-rekbare stoffen voor de cups, moet ik zeggen dat ik nu wel overtuigd ben. 


 

You Might Also Like

0 reacties