Rode liefde

Het was duidelijk dat er na die eerste testversies van Héron  nog zouden volgen. En ik was te ongeduldig om op het aangepast patroon te wac...

Het was duidelijk dat er na die eerste testversies van Héron nog zouden volgen. En ik was te ongeduldig om op het aangepast patroon te wachten. Tot 7 mei is er korting op het patroon van Hari Ito en ik zag ondertussen zoveel varianten verschijnen dat ik denk dat er nog een reeksje aankomt. Een beetje zoals ook bij Geminus is gebeurd.  
Bij mijn vorige bestelling bij Small Bobbins had ik me laten verleiden door rode stof met strepen in velours. Ik had voldoende besteld voor een setje met een épervier en ik legde de patroondelen van de maxi nauwkeurig uit op de stof. Ik besloot om met een maxi te beginnen. En me te concentreren op het laten doorlopen van de strepen. Het is wonderwel gelukt en ik ben ongelooflijk blij met het resultaat.
Maar had ik ook niet voldoende rode transparante stof liggen voor een gelaagd model? Op de foto's van Hari Ito zie je dit met zwarte stof, maar rood leek me ook wel iets hebben. Het is een karweitje dat wel wat aandacht vraagt, zeker waar de verschillende naden elkaar overlappen.
Maar zodra ik het resultaat zag vergat ik meteen ook het beetje gevloek en prutswerk. Voor de zekerheid mat ik hoeveel meter foldover elastiek ik nodig heb voor dit model in mijn maat en ik kom op bijna vijf meter. Niet niks en spijtig genoeg werd meteen duidelijk dat ik niet voldoende zou hebben voor het derde broekje. 
Hier wil ik de mini in rode doorzichtige stof combineren met de maxi in de strepenstof. Opnieuw is het zoeken naar hoe de zijkanten aan elkaar te stikken zodat de lijnen overal mooi doorlopen. Mijn mini zit ook bij deze langs de binnenkant voor alle duidelijkheid, maar voor de afwerking moet ik op een nieuwe lading rode foldover elastiek wachten. Anders zag je hier een foto met de drie afgewerkte panties, maar sta me toe dat ik zo lang niet moet wachten om ze ook te gaan dragen. 

You Might Also Like

0 reacties