Schets

Ik doe terug mee aan een testronde voor Making Stories. We kregen een schets te zien van het kledingstuk, wat aanwijzingen naar wol en derge...

Ik doe terug mee aan een testronde voor Making Stories. We kregen een schets te zien van het kledingstuk, wat aanwijzingen naar wol en dergelijke en konden zo een keuze maken. Ik koos voor een trui, de deadline is mijn verjaardag, wie wil nu geen trui voor haar verjaardag?

Ik bestelde keurig de wol bij De Rerum Natura en koos voor grijs en roze, stoer en girly. De trui is gebreid in brioche en kan je aan beide kanten dus dragen. Ik heb nog nooit brioche gebreid, of wacht, toch al eens in een sjaal, maar dat was maar een klein stukje. Nog nooit op zo een grote oppervlakte als een trui. Dat het een uitdaging zou worden was wel duidelijk.

Ik zocht de opzet op en kon beginnen breien. Je begint van boven naar onder en begint dus ook met de verkorte rijen zodat de rug wat hoger sluit. De hals is in brioche steek, het lijf is in honeycomb brioche. Ik probeerde de instructies te volgen, maar liep vast. Dus haalde ik een paar rijen uit en haalde mijn vriend youtube er bij. De raglan deeltjes zijn in een double stitch en met de beste wil van de wereld lukte me dat niet. Gelukkig dat ik daar nog een workshop voor gepland heb. Ik besloot het te vervangen door de brioche van de hals.

Nadien was het nog zoeken en moest ik af en toe een stukje uit halen. Op het moment dat ik dacht dat ik het wat in de vingers begon te krijgen, merkte ik de roze steek die grijs had moeten zijn. Gelukkig is het nog mogelijk om eerst te proberen die te fiksen, voor ik de rij uit haal.

Het lijkt me twijfelachtig of ik de deadline nog kan halen, zolang ik de steken niet voldoende in mijn vingers heb en nog op youtube moet kijken, blijft mijn breiwerk thuis en vordert het dus alleen de avonden dat ik thuis ben. #schaterlach


You Might Also Like

0 reacties