Binnen de beperkingen

De opdracht deze week voor de Knitting Season is om je te ontdoen van het juk van altijd maar buiten de box te moeten denken en nieuw en ver...

De opdracht deze week voor de Knitting Season is om je te ontdoen van het juk van altijd maar buiten de box te moeten denken en nieuw en vernieuwend te moeten zijn. Kate Davies houdt een betoog hoe dat als een drempel kan zijn waarom je dan uiteindelijk niks gaat doen, niks doen om geen fouten te maken, terwijl creatief zijn net ook werkt binnen de beperkingen die je je zelf oplegt.

Eén van de opdrachten was om je foto's op zwart-wit filter te bekijken. Ik ben eens gaan neuzen in de foto's van de voorbije week.

Deze is er eentje van op winter ghost vorige zaterdag, een sympathiek event bij Sint-Jacobs met kunst in de kerk en optredens rond de kerk. Het was wat te koud naar mijn goesting en de muziek was niet altijd mijn ding. En ja, hier zie je het gele licht van het glasraam nog. Simpelweg omdat ik de foto niet omgezet kreeg.

 Deze foto is er één uit de Zuidstationstraat, de gallerij heeft er het kunstwerk dat ik op Watou zag staan, maar de etalage weerspiegelt ook de grijze straat.
Deze foto is het zicht van uit het venster van mijn bureau in Brussel. Ondanks de wind en de regen was men aan het werk aan de building naast ons. Op onze ruit waren druppels zichtbaar en daar in de verte was er de zon. Het zag er sowieso grijs uit, maar door de foto op wit-zwart te zetten ontbreekt de magie van de zon wel een beetje.
Deze foto nam ik in de KVS. Het duurde even voor ik de duif zag, maar in de wit-zwart versie is dit veel duidelijker. De rechthoek over de duif is eigenlijk rood en daardoor is het veel dramatischer. 
 Toen ik naar het station wandelde zag ik deze street art op een schutting aan een werf. De letters zijn eigenlijk rood wat een veel dramatischer effect geeft. Zo blijft het eerder afwachtend
Dit is ten slotte een foto van het programmaboekje van Quartett in het Kaaitheater, een foto van een foto in slechte belichting.


De opdracht van vorige week ging over herhaling maar daar ben ik nog niet aan toe gekomen. 

You Might Also Like

0 reacties