Eentje is geentje

Ik heb de kat uit de boom gekeken, maar ik kon het niet blijven negeren. Iedereen droeg een shortje op de Gentse feesten, ook vrouwen van mi...

Ik heb de kat uit de boom gekeken, maar ik kon het niet blijven negeren. Iedereen droeg een shortje op de Gentse feesten, ook vrouwen van mijn leeftijd. Dus ik zette me over mijn schroom en haalde mijn chataigne short van Deer&Doe boven. Ik maakte deze ondertussen twee jaar geleden, maar droeg die nauwelijks. Maar zo eens aan de zee dat zou ik wel eens doen, zeker met die zotte temperaturen. Toen ik thuis kwam was ik eigenlijk verkocht, alleen niet zot van dat stofje. Blijkbaar zit er toch best wel wat polyester in, want de stof schuurde serieus tegen mijn benen.

Ik ging zoeken in mijn voorraad (lees: ik keek naar mijn kast) en vond een restje van een kleedje. Ik kocht de stof ooit bij De Stoffenkamer en spijtig genoeg volgde ik de wasinstructies niet. Dit shortje gaat dus zeker niet in de droogkast.

Ik paste en puzzelde wat, maar met een beleg en zakken in een  ander stofje lukte het perfect. Het shortje zat snel in elkaar. Ik was alleen vergeten dat ik mijn patroon verlengd had en dit geen zicht is. Ik knipte het op de normale lengte en liet het los op mijn meest kritische publiek: mijn ma.

Ze gaf haar zegen en 's avonds knipte ik er nog eentje. Het stofje vond ik in dezelfde voorraad. Het is een canvas "it's a plus" van de koi-collectie van cloud 9. Ik had nog zitten kijken of ik van die stof geen rokje zou maken, want ik denk dat ik de stof heb gekocht met de gedachte van er een rokje van te maken, maar vraag niet waar ik de stof heb gekocht.

Ondertussen is het een stuk frisser en zijn twee shortjes misschien te veel van het goede, maar naar het schijnt komen er nog zo'n zomers en nu ik mijn schroom opzij heb gezet...


You Might Also Like

3 reacties

  1. Ik vind ze erg mooi, jouw shortjes. En je zal ze nog wel kunnen gebruiken de komende tijd!
    (ik draag ook shortjes nu hoor, en ik ben bijna 50 :-) )

    BeantwoordenVerwijderen