Archief van Gentblogt offline gehaald

Het bericht kwam gisteren binnen als een bom. Michel legt het uit. Volgende week zal het twee jaar geleden zijn dat we stopten met Gentblo...

Het bericht kwam gisteren binnen als een bom. Michel legt het uit.

Volgende week zal het twee jaar geleden zijn dat we stopten met Gentblogt. Gentblogt, dat was de speeltuin van heel wat vrijwilligers, schrijvers, fotografen,... We hadden zotte ideeën en deden leuke dingen. Ik ging op een andere manier naar mijn stad kijken, ik ontmoette vele nieuwe mensen en zelfs nu word ik er nog op aangesproken. Ik was er ook trots op als toneelgezelschappen mijn artikel tussen de andere recensenten zetten in hun communicatie.

De beslissing om te stoppen op onze tiende verjaardag was geen makkelijke beslissing. We beseften ook wel dat Gentblogt speciaal was, voor ons, voor onze lezers, voor andere mensen. Dus zochten we een oplossing om het archief beschikbaar te houden. Op een statische manier, de interactie met de lezers wordt bewaard, maar stilgelegd. Ja, restaurants verdwijnen, maar de verslagen van onze wandelingen, theatervoorstellingen, stukjes geschiedenis, de foto's van de dag,... We stelden het ter beschikking aan de Stad.

Ik ging het vaak nog checken om te zien of ik een voorstelling had gezien of niet en dat ik nu nog zo veel theater zie is nog steeds een neveneffect. Ik heb mijn artikels hier nooit gezet, omdat Gentblogt zo veel meer was dan mijn persoonlijke blog.

En dan nu, door een factuur van SABAM, wordt de informatie offline gehaald. Een paar honderden euro's lijkt niet veel, zou je kunnen zeggen. Maar het is vooral het principe. Waarom zou een factuur moeten betaald worden als SABAM niet wil zeggen voor welke bestanden we moeten betalen?


You Might Also Like

0 reacties