Fetasalade

In de steeds weerkerende goede voornemens zit natuurlijk ook meer koken. Laat me beginnen met nog eens een slaatje van Hello Fresh te delen...

In de steeds weerkerende goede voornemens zit natuurlijk ook meer koken. Laat me beginnen met nog eens een slaatje van Hello Fresh te delen. Ja, de boxen helpen me koken, nee, ik word niet gelukkig van die rondrijdende autootjes met bestellingen. 


Dit recept kan niet veel simpelere zijn dan: snij de ingrediënten, maak de cousocus klaar en meng alles.

Voor 1 persoon:
5 radijzen
85g volkoren couscous
25g gedroogde vijgenstukjes
1/2 appel
1/4 komkommer
100g oranje mini-pruimtomaten
6 verse muntblaadjes
3 verse bladpeterselie
50g feta
175 ml groentebouillon
1 el extra vierge olijfolie
1 tl witte balsamicozijn
peper en zout

Bereiding:
Bereid de bouillon en snijd de radijs in fijne plakken. Bewaar het blad. Meng de couscous, radijs en vijgenstukjes in een saladekom. Voeg de bouillon toe en laat, afgedekt, 10 minuten wellen.

Snijd ondertussen de helft van het radijsblad klein. Snij de apel en komkommer in kleine blokjes. Snijd de mini-pruimtomaten in kwarten en snij de munt en bladpeterselie fijn. Verkruimel de feta.

Voeg het radijsblad, appel, komkommer, tomaat, verse kruiden, olijfolie, witte balsamico aijn en de helft van de feta toe aan de saladekom en breng op smaak met peper en zou.

Verdeel het gerecht over de borden, garneer met de overige feta en bespreknel naar smaak met extra vierge olijfolie.

You Might Also Like

1 reacties