Brihang

Gent is een goede plaats om je cd te lanceren. Vorige week nog het Zesde Metaal op een geheime locatie, gisteren Brihang in de Minard. Ja, ...

Gent is een goede plaats om je cd te lanceren. Vorige week nog het Zesde Metaal op een geheime locatie, gisteren Brihang in de Minard. Ja, u leest het goed, hiphop in de Minard. Het zijn tijden...

Brihang won de Nieuwe Lichting bij Studio Brussel en misschien doet het je van daar een belletje rinkelen. De muziek van Brihang leerde ik kennen als voorprogramma en ik moet zeggen, ik was meteen verkocht. Hij is een rapper en speelt bijgevolg met taal, maar niet enkel om zichzelf in de kijker te zetten, zoals rappers wel eens de neiging hebben. Hij blijkt een goed waarnemingsvermogen te hebben en zet dit om in heel poëtische teksten. Soms schijnbaar een beetje van de hak op de tak. Verder experimenteert hij met allerlei vormen op het podium. Echt de moeite om hem bezig te zien.


"Zolang mogelijk" is de titel van zijn eerste cd, na twee eerdere ep's. Het podium was sober ingericht. Met een teller voor elk nummer en heel weinig bindteksten werden we door de cd geloodst. Een aantal nummers had ik al eerder gehoord de afgelopen maanden, andere waren nieuw. En ja, het moet gezegd, Brihang stelde niet teleur. Hij palmde zonder twijfelen het podium in op zijn kalme rustige manier.
Tot dertien zou de teller gaan had hij aangekondigd. De liedjes zijn relatief rustig en gaan over van alles en nog wat, de liefde, vriendschap, je plaats vinden,... Het was dus niet zo vreemd om zittend te kijken. En ja, er was nog tijd voor een bisnummer. En daar gingen die armen in de lucht! Hiphop in de Minard!

You Might Also Like

0 reacties