Mini-naaiweekendje

Niet te geloven dat het ondertussen al weer twee weken geleden is dat ik met Fien en Kris  naar de kust trok voor een mini-naaiweekendje. ...

Niet te geloven dat het ondertussen al weer twee weken geleden is dat ik met Fien en Kris naar de kust trok voor een mini-naaiweekendje. Wat begonnen als "we moeten eens samenkomen om een ole te maken" werd een weekendje. 
Ik verandere heel de week mijn plannen. Ik wou een kleedje en ik wou dingen afwerken en ik wou... Veel te veel, zoveel was duidelijk. Ik maakte handige pakketjes op mijn tafel voor ik aan het inpakken sloeg. Had ik draad in de goede kleur? En een rits? Ik probeerde op voorhand zoveel mogelijk te knippen en te overlocken. En voor 's avonds ging er ook een flesje mee. 
Er werd gelachen en gevloekt. Ik tornde zowat elke naad los van dat simpel rokje. 
Op zaterdagvoormiddag had ik familiale verplichtingen waardoor ik taart kon meebrengen. Rondom mij werden geboortecadeautjes en kinderjasjes gemaakt. Het voordeel van samen te zijn is dat je al eens een tweede of derde mening kan vragen. Mijn bloesje in flanel werd onherroepelijk naar de slaapkamer verwezen als pyjama. 
De dames zorgden voor de nodige tips zodat mijn testrokje waar een fout in de stof bleek te zitten toch draagbaar zou worden. En hielpen puzzelen om vast te stellen dat de tricot onvoldoende zou zijn voor de rok die ik in gedachten had. Verder was er ook wel tijd voor een aperitiefje en gingen we pizza eten. 
Op zondagavond kon ik met een mooie stapel richting huiswaarts keren: twee ritstasjes (waarvan eentje al twee naaiweekends mee gaat), twee t-shirts, een airelle in flanel en twee rokken. In volgende blogpostjes zorg ik nog wel eens voor foto's en meer uitleg.


You Might Also Like

1 reacties

  1. Hoera voor naaiweekendjes, ook al zijn het mini exemplaren.
    En wat een schoon stofjes zie ik daar tussen die maaksels blinken :)

    BeantwoordenVerwijderen