De Noordzee

Ik ontmoette  Karie Westermann  op het Edinburgh Yarn Festival in maart en ik was onder de indruk van haar spontaniteit en stijl. Ik was er...

Ik ontmoette Karie Westermann op het Edinburgh Yarn Festival in maart en ik was onder de indruk van haar spontaniteit en stijl. Ik was er bij op het interview voor de Knitbritish podcast en kocht de Doggerland collectie. De patronen zijn gebaseerd op verlaten landschappen en met Karies achtergrond is dat al eens Skandinavië. Meer nog, ik kocht meteen twee strengen Viola van John Arbon in de kleuren van de Noordzee. 

Leira ofte Louise van Knitbritish gebruikte ook twee strengen voor haar versie en paste de grootte aan. Maar zij stopte wel tijdig waardoor het mogelijk was om de blaadjes volledig te breien. Ik maakte de mijne noodgedwongen een stuk kleiner. Maar ik ben wild van de rijen steken die over de rechte steken lopen. 
De wol is ongelooflijk zacht en de kleur is moeilijk vast te leggen. Soms wat grijs, soms zijn er heldere tinten blauw en soms zelfs een sprankeltje wit, echt de kleuren van de Noordzee. Qua grootte valt hij goed uit, 1m20 op het langste stuk en 55 cm diepte. Ik heb hem nog niet geblockt en denk dat ik hem wel wat zou kunnen doen groeien, maar ik hou ook wel van de compacte stijl en de steken dicht bij elkaar. 

Karie Westermann  heeft momenteel een hygge collectie uit met accessoires die aan gezelligheid doen denken. Regelmatig is er een update en het is telkens uit kijken naar wat ze nu weer bedacht heeft.

You Might Also Like

2 reacties

  1. mooi geworden... op mijn scherm ziet het er zacht grijsblauw uit, in realiteit waarschijnlijk nog veel gevarieerder. Krijgen we hem te zien op de Ravelry meet? En bedankt voor de link, ben direct eens gaan kijken...

    BeantwoordenVerwijderen