Comfort is a cardigan

Ik loop al een paar weekends rond met het gevoel dat ik me moet concentreren op rechtsboeken en tegelijkertijd ook snak naar korte ontspann...

Ik loop al een paar weekends rond met het gevoel dat ik me moet concentreren op rechtsboeken en tegelijkertijd ook snak naar korte ontspanningsmomenten. Ik heb mijn naaimachine opgeborgen en te ingewikkelde breiwerken verdwijnen uit zicht. Maar wat ga ik dan wel doen in die korte pauzes? 


Iets nieuws opzetten vraagt te veel concentratie en ik wil ook niet gaan rekenen ofzo. Dus viste ik op een zaterdagavond uit de zak een halfafgewerkte cardigan. Nog één mouw te gaan in één kleur, enkel de minderingen van de eerste mouw volgen, dat zou nog wel moeten lukken. Spoiler-alert, dat lukte niet, maar geen kat die het ziet door de donkere kleur. 

Ik heb de comfort cardigan begin januari opgezet, toen ik aan het blokken was voor mijn examens in januari. Ik zocht iets simpels waarbij ik niet te hard zou moeten nadenken. De zachtheid van de wol voelde goed aan mijn vingers en bracht een beetje rust. De cirkel is rond zou je kunnen zeggen. 

Comfort is een heel simpel model, met knopen bovenaan en dan loopt het open. Ik had vier bollen lichtgrijs en vier bollen donkergrijs en had het idee om gewoon elke twee rijen te wisselen. Door de verkorte rijen in de rug was dit geen goed plan en dus ging ik voor bredere lichte rijen. Ik twijfelde nog of ik de donkere rijen geleidelijk aan breder zou maken en de lichtere rijen geleidelijk aan smaller. De onderste boord is breed en bevat ook zakjes. Het was redelijk zeker dat ik daar niet opnieuw de drukke strepen van de kraag zou gebruiken, om de aandacht niet te veel op mijn heupen te leggen. Dus werden het donkere mouwen. Ik liet me inspireren door een aantal patronen van Ankestrick zoals Antler en Holsten waarbij ze met kleurvlakken speelt. Ik heb nog gedacht om het lichtgrijs ook in de mouw te gebruiken als een accent maar ik hield nauwkeurig bij hoeveel ik kon breien met een bol en hield het uiteindelijk op het simpel patroon. Ik breide zo ver ik kon met het lichtgrijs en heb nog iets meer dan een bol van het donker over. De knopen moeten er nog aan genaaid worden. 

Het model is simpel en heeft zijn naam niet gestolen: comfort, het is geen flatterende cardigan, eerder één om in weg te kruipen als het buiten te koud is of het dagenlang regent. Warme chocomelk en een boek of serie bij de hand. 


You Might Also Like

2 reacties

  1. Geweldig toch, die comfortabele vesten om in weg te kruipen ;) Succes met de studies!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. comfort is a cardigan ! of een dekentje.. vandaag wel niet nodig met die tropische temperaturen ! Blok ze !!

    BeantwoordenVerwijderen