And so it started...

Gisteren startte de hapalong georganiseerd door Louise van KnitBritish. Op haar blog legt ze uit wat een hap is, een traditioneel kledingstu...

Gisteren startte de hapalong georganiseerd door Louise van KnitBritish. Op haar blog legt ze uit wat een hap is, een traditioneel kledingstuk uit Shetland dat bestaat uit een specifieke constructie met een driehoek waarlangs de steken worden opgenomen voor een boord.

Ik koos voor de half Hansel van Gudrun Johnston in Jamieson & Smith. Ik wachtte tot de online knitting evening om op te zetten. Door het uurverschil met de UK was het hier al wat later en zijn de foto's wat donker.
Je begint met 1 steek en meerdert elke rij. De omslag zal later ervoor zorgen dat de steken voor de boord makkelijker opgenomen kunnen worden.
Ik brei mijn ursula cardigan ook met Jamieson & Smith, alleen gebruik ik daarvoor naalden 3 en is de stof redelijk dik en stevig. Ideaal voor een cardigan. Voor dit patroon worden naalden 5 mm gebruikt en ik was in het begin niet overtuigd.


Maar ik hield vol en hoe meer het groeide hoe beter ik het zag zitten. De stof voelt zacht en luchtig. Dus ja, ik heb geen proeflapje gebreid, wat ik zelden doe voor een sjaal. De wol komt van een bobijn (online besteld bij de firma zelf) en bevat nog olie. Al voel je dit niet echt bij het afwinden of breien. Sommigen wassen het op voorhand, anderen doen het na het breien. Ik heb voor het tweede gekozen.

Online tateren zorgt voor evenveel afleiding als op een gewone breiavond, maar het is wel gezellig. Ik denk dat ik twee vijfden van de driehoek heb gebreid, maar de rijen worden steeds langer natuurlijk.

You Might Also Like

1 reacties