2014 on the needles

Vorig jaar maakte ik ook een lijstje , dus keek ik eens wat er onder de tag 2014stashyear viel op Ravelry. 24 projecten? Vorig jaar had ik ...

Vorig jaar maakte ik ook een lijstje, dus keek ik eens wat er onder de tag 2014stashyear viel op Ravelry. 24 projecten? Vorig jaar had ik er 15 en stond de knitmeter op 6.123m.

Dat ik dit jaar meer gebreid heb was al duidelijk toen de knitmeter gezwind voorbij de 6 en zelfs de 7km ging. Ik herinner me dat ik vorig jaar op het einde echt op zoek ging naar projecten waar de bol wol al bijna op was om ze te kunnen toevoegen. Ik geef immers enkel de meters in als de bol op is of als het project af is. Maar 24 projecten? 
De eerste 12 zijn allemaal afgewerkte projecten. Sommige van een hele tijd terug met dank aan de finish or frog-challenge. Mijn Lush cardigan draag ik ongetwijfeld het meest. Hij werd gebreid in een KAL van Knit British en ik slaagde er in om het tempo te volgen. Op 8 weken had ik dus een cardigan, zalig. En ik won er nieuwe Tincanknits patronen mee. Ik deed meteen mee met de WIPCrackAway KAL, het wegwerken van oude projecten op een periode van twee maanden: het zorgde ervoor dat een aantal oudere projecten weer opdoken en leverde een nieuwe sjaal, een mini lush,... op.
In dezelfde collage merk je ook de follow your arrow-KAL van Ysolda.  Later op het jaar lanceerde ze ook Knitworthy met om de twee weken een nieuw patroon op maandag, ideaal om cadeau te doen. Maar mijn bronntanas, in heerlijke merino-wol meegebracht door mijn lief, draag ik zelf.
De tweede reeks van 12 projecten is iets minder rooskleurig. Je vindt er mijn tweede follow-your-arrow, het ideale gespreksonderwerp wanneer je breiers in Edinburgh tegen komt. Of Firth o Forth van Kate Davies. Het zorgde voor een heel inspirerende reis en een voornemen om ook volgend jaar terug te keren. Haar Stevenson sweater zette ik ter plaatse op en geraakte wel af (zie de eerste reeks). Met de andere wol die ik meebracht ben ik proeflapjes aan het breien geweest, maar voorlopig nog niet echt opgezet.
Ik had me voorgenomen om op de breidagen wanten met kleurwerk te leren breien. Spijtig genoeg viel de lesgeefster wat tegen en ben ik niet verder geraakt dan de opzet. Ik volgde in Kortrijk een workshop met Ysolda Teague, besloot mijn Cria nogmaals af te trekken en zette enthousiast een aantal proeflapjes op, getuige daarvan Lauriel, waarvan ik blijkbaar wel een tag heb ingevuld. In het najaar koos ik voor sjalen, getuige daarvan de Stripe Study van Veera en de Mystery Kal van Stephen West.


You Might Also Like

0 reacties