Meneer de directeur uit zo geknipt 2

Ik verdenk de dames Riet en Lies ervan dat ze mijn gedachten kunnen lezen. Of zou  Kir  een tip hebben gekregen? Al talloze keren nam ...


Ik verdenk de dames Riet en Lies ervan dat ze mijn gedachten kunnen lezen. Of zou Kir een tip hebben gekregen? Al talloze keren nam ik me voor dat ik een nieuwe laptophoes zou maken. Ik ben niet zo een fan van de rugzak om mijn laptop in op te bergen, maar gewoon los in een zak is toch ook maar niets. Nu mocht ik er zomaar één testen, een patroon uit het nieuwe boek Zo geknipt 2 dat er zit aan te komen. Geen excuses om het niet te doen en geen gedoe met een rits wat me de vorige keer lastig was bekomen. Wel velcro en cordonnetgaren. 
Velcro kan je in kleine hoeveelheden kopen, cordonnetnaalden vind je niet in de Veritas. Geloof me, ik heb het geprobeerd en er een lange discussie aan over gehouden of dat eigenlijk wel bestond. Ik kocht er wel cordonnetgaren, maar in het groen omdat ik toen nog aan een andere binnenkant dacht. Maar rood en groen zou misschien iets te veel kerstmis zijn, dus werd het stofje gecombineerd met een blauw stofje van bij Ikea. Twee keer Zweden, zeg maar. 

Ik volgde braafjes de handleiding. Bij deze hoes zit geen patroon, je moet zelf meten en rekenen, niet meteen hogere wiskunde maar gewoon even je verstand er bij houden. Ideaal om voor elke laptop, tablet en e-reader een hoes te kunnen voorzien. Ik stikte ook braafjes de figuren in de canvas, maar echt veel is daar toch niet van te merken, dus deed ik het maar eens over op de voering. Zoals ze zelf aangeven in het boek, je kan hier alle kanten mee uit.


Het moeilijkste was misschien wel het recht knippen en recht stikken. Na het keren bleek dat aan één van de kanten de canvas al wat los kwam, misschien omdat ik te dicht gestikt had of een beetje schuin geknipt. Gelukkig was het keergat nog niet gesloten en kon ik het nog snel oplossen. De velcro sluit niet volledig. Ik had die wat dichter bij de rand moeten zetten of het stofje had wat meer ruimte moeten hebben. Wie zal het zeggen? Ik ben in elk geval meer dan tevreden met mijn nieuwe laptophoes. Blij dat ik er eindelijk mee naar buiten kan komen en het ding gezwind van vergadering naar vergadering mee pakken.

En tegen het lief zei ik: "Herinner je je dit stofje niet? We hebben het samen in Stockholm gekocht." Hij rolde zijn ogen en herhaalde "samen"? Ik dacht eens na en zei: "ah ja, jij was gratis wifi in de straat aan het zoeken terwijl ik snel eens binnen ging bij 10 Gruppen en buiten kwam met twee couponnetjes." De ontwerpers zijn bekend voor hun basic colours en geometrische vormen. Ze verkopen tassen en pannenlappen en nog tal van andere dingen. Ik werd niet meteen wild van de tassen, zeker omdat ze niet van de goedkoopste zijn en toch wel simpel van vorm, maar wel van de stofjes.You Might Also Like

5 reacties