En wat brengt jou naar Amersfoort?

"Want je bent duidelijk niet van hier. Tenzij je een Vlaamse bent die naar hier verhuisd is?"  Het antwoord is simpel: de brei- en...

"Want je bent duidelijk niet van hier. Tenzij je een Vlaamse bent die naar hier verhuisd is?" 

Het antwoord is simpel: de brei- en haakdagen. Ik was er nog nooit geweest en het leek me de ideale afsluiter van een maandje zonder lief. Het was nog even wachten op de workshops voor ik echt de knoop doorhakte maar wanten met kleurbreiwerk dat sprak me wel aan. 

Ik haalde de nodige naalden in huis. "Kun jij daar dan mee werken?" zeiden ze in de winkel. "Nee, maar dat ga ik leren," zei ik zelfverzekerd. Deze ochtend was het een beetje twijfelen, zeker toen bleek dat anderen wel al van Judy's magic cast on hadden gehoord.

Ik verdwaalde een beetje in mijn naalden. Vier of vijf naalden, het is me nog niet helemaal duidelijk.
Ik kende Tori Seierstadt of haar ontwerpen ook niet. Maar het is een hele lieve dame met leuke ontwerpen. Alleen is ze misschien minder geschikt om workshops te leiden. Je kon haar alles vragen en dat deed je dan ook best. Het is niet zo efficiënt om een groep vrouwen en een man tien bolletjes van vijf gram te laten maken als je een heel rijk kleurenpalet mee hebt.
We kregen ook een blanco blad om zelf in te kleuren. En uiteindelijk lukte het me toch om twee kleuren al op te zetten, wat niet gek zo veel minder was dan de groep heb ik de indruk.
Maar de brei- en haakdagen zijn natuurlijk ook een beurs. Ik vond de lokatie heel geslaagd. De rijtuigenloods is ruim en er is voldoende zonlicht. In de ruimte staan ook wagons waar workshops of toiletten in zijn. En er was ruimte om even te bekomen, wat te kletsen of te breien.

Na de workshop was het best druk en leek het bijna onmogelijk om ergens bij te kunnen of foto's te nemen zonder mensen. 

De kleuren waren geweldig, soms wat overweldigend. 
Deze Nederlandse webshop Great British Yarn had natuurlijk Jamieson & Smith bij. Maar ik hield het op kleuren kijken en kaartje mee nemen.
Ik had niet echt een lijstje aangelegd, zoals sommige andere dames. Maar dat ik niet met lege handen zou buiten komen stond natuurlijk in de sterren geschreven. Dus dan komt het er op aan om verstandig te kiezen.
Hieronder zie je bv. sari... Heel leuk en kleurrijk. Maar ik heb geen idee wat ik er mee zou maken.
Deze schaapjes waren dan weer heel moeilijk te negeren. Dat merk je wel.
Ik kocht het boek en wol voor een cowl. Ze worden in Nederland geverfd en gesponnen. Oland, heet het met twee puntjes op de o. De winkel heet dan weer Trollenwol, maar hele lieve als je het mij vraagt.
Ook dit is een Nederlands schaap, eentje van Texel.
Boeken
Nog meer kleuren...
En de beestjes van Anita, wat mij er aan deed denken dat ik dat patroon ergens heb liggen. Of toch een, want er is ondertussen toch al een reeks.
Ook heel klassieke mutsjes en poppen kon je er vinden.
De hollst garn waar ik met de workshop bolletjes van maakte. Ik was het op ravelry al wel vaker tegengekomen en het was best een leuke ontdekking op de workshop. Een Brusselse webshop verkoopt het ook ontdekte ik onlangs, maar toch eerst maar wat meer kleurbreien.
Lonten voor wie wil spinnen of vilten.
En nog meer kleuren. Ideaal ook om eens te zien en voelen wat die leuke wolletjes op het internet nu echt zijn.
Ik had me voorgenomen om verstandig te kiezen en ik denk dat het gelukt is. De avond voor de beurs, ja, ik weet het, ontdekte ik geheel toevallig Ellit in Amersfoort en kocht er deze twee strengen, Loret Karman blijkt een Amsterdamse dame te zijn.

Deze twee luxestrengen (mengeling BFL en zijde) zijn Lindewol. De dames verkopen via hun webshop enkel de vilten lampjes en de kits. De wol hebben ze wel naar beurzen mee. 
Het boek en de wol van de trollen. 
En bij Astrid's wol liet ik me verleiden door deze streng van 200m wol en linnen uit Estland. Ik breide eerder al met Estse wol, gekocht in Schotland, en die sjaal wordt veel gedragen.
Rond half drie werd het stukken rustiger op de beurs en vond ik het tijd voor koffie. Uiteraard is het ook de moment om wat bij re praten, mensen te ontmoeten,... En bingo te spelen.

You Might Also Like

4 reacties

 1. Gelukkig voor mijn bankrekening dat ik,vanndeze beurs niet op de hoogte was.....lijkt mij de hemel !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dan gaan je vingers wel kriebelen denk ik :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een ideale afsluiter van een maand zonder lief. En genoeg materiaal om nog zo'n maand door te komen?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Volgende jaar ga ik zekenr naar daar!!!!!!!!!!:)

  BeantwoordenVerwijderen