Briefje

Op de koelkast hangt een briefje. Handgeschreven in een keurig handschrift. Ik word er een tikkeltje teder van als ik het zie. Het werd op d...

Op de koelkast hangt een briefje. Handgeschreven in een keurig handschrift. Ik word er een tikkeltje teder van als ik het zie.


Het werd op donderdagochtend binnengestoken. Ik zag de vingers voorbij de gleuf. Ze verstoorden mijn ochtendritueel een beetje. De gleuf is nogal stroef om de koude goed buiten te houden en ik wist het dus niet goed. Moest ik het briefje aannemen?

Het was van de buurman, de studenten. Ik heb er al wel eens over geklaagd. Het is wat frustrerend als je weet van mensen op zoek naar een huis in Gent en weet dat het huis naast je en het aanpalend huis in de parallelle straat door een bvba zijn gekocht zodat de kinderen van de zaakvoerder in Gent studeren en de overige kamers voor inkomsten zorgen. Je weet dat de werken eigenlijk maar wat snel oplappen is. De dunne muur die we delen werd aan mijn kant voorzien van een dikke plaasterlaag, isolerend zonder al te veel ruimte in te pikken. Langs de andere kant werkt het en merk ik niks meer van lawaai op de benedenverdieping. Bij de studenten is dit de leefruimte met tv. Ze kijken er voetbal en daar horen vrienden en een pintje bij, we moeten niet flauw doen. 

Meestal blijft het goed in de perken. De grote lawaaimakers achter ons zijn blijkbaar afgestudeerd of op Erasmus. Elke reden was goed voor een feestje met beats, roken op de koer doe je door je muziek wat luider te zetten,... Ze waten ook wel redelijk. Als je er iets van zei ging het volume wel naar beneden. Maar als ik op het keukenkrukje in mijn tuin moet gaan staan om over het muurtje te kunnen kijken ben ik eigenlijk al te slecht gezind om me nadien nog te kunnen concentreren. Maar dit jaar hebben we eigenlijk nog niet veel reden tot klagen. De weekends zijn muisstil, na de voetbal wordt snel opgeruimd,...

En soms word ik er wel wat stil van. De rolluiken die soms voor mijn wekker al opgetrokken worden (toch voor het winteruur), iemand die soms vroeger vertrekt (en ik vermoed dat het niet zal zijn om een pc in het couterlokaal te bemachtigen voor de lessen beginnen en die taak toch getypt te krijgen). Nee, er wordt serieus gestudeerd naast de deut. En dan verjaart hij en is het feestje al voorzien om rond 1u te eindigen. Een beetje zielig bijna.



You Might Also Like

1 reacties

  1. Zowaar met de hand geschreven, oh! En je label bij dit berichtje ;-)

    BeantwoordenVerwijderen