Mad Men Challenge

Het lijstje plannen voor de maakdag lungo was lang bij alle deelnemers, ik probeerde het wat bescheiden en praktisch te houden. De Mad Men ...

Het lijstje plannen voor de maakdag lungo was lang bij alle deelnemers, ik probeerde het wat bescheiden en praktisch te houden. De Mad Men Challenge kon niet ontbreken, leek me. Ik knipte ijverig de stukken zodat ik kon vertrekken met alle patroondelen, nog snel bijpassend garen en rits zoeken en ik kon vertrekken.


Het patroon komt uit Ottobre Woman 2011/05. Er staan vier soortgelijke patronen in die je naar hartelust kan combineren, eentje staat al op het lijstje voor de naailes. Het patroon was een fluitje van een cent, enkel wat kijken dat ik overal dezelfde kant van de stof gebruikte (er zit een foutje in, ja). Maar ik moest niks aanpassen.


Alleen mijn meest kritische fan had een bedenking op de hals, het zou wat te wijd vallen. Ik vind het oké. Ik geraak in de jurk zonder de rits te gebruiken, wat ik dan weer een meevaller vind. Ik wou nog overwegen om de rits in de zijkant te steken, maar toen ik de vraag stelde waar ik dan rekening mee moet houden, bleek het geen goed idee. "Met jouw figuur zou ik dat niet doen, je wilt toch niet zo veel aandacht op je heupen leggen." Ja, dat heb je als je met vrouwen op stap gaat.


Maar ook: "ah ja, Joan, daar heb jij echt het figuur voor." Ik voel me ook een tikkeltje stoerder met het jurkje. En voor de volledigheid ook nog eens de inspiratiefoto. Het kleedje heeft uiteindelijk ongeveer dezelfde kleur gekregen, een stofje dat ik nog liggen had van die keer in Amsterdam. Een heel goedkoop stofje, maar een heel leuk jurkje, al zeg ik het zelf.


You Might Also Like

2 reacties