Mad Men challenge: update

En hoe zat dat nu met die Mad Men challenge? Hè, Patricia, leg dat eens uit. Als je 11 weken hebt om een jurk te maken geïnspireerd op de re...

En hoe zat dat nu met die Mad Men challenge? Hè, Patricia, leg dat eens uit. Als je 11 weken hebt om een jurk te maken geïnspireerd op de reeks dan wacht je toch tot ergens vorige week om te beslissen welke jurk. En hoe je dat gaat aanpakken?

Wat zeg ik, je verandert compleet van strategie. In plaats van een foto te zoeken en daarbij een patroon, snuister je in de patronen naar vintage modellen en zoek je daarbij een foto.

Ik bespaar jullie de details, drie foto's haalden de finale selectie. Telkens met een idee van patroon en zelfs stof die ik zou kunnen gebruiken, gewoon uit de voorraad. Is het toeval dat Joan uit de bus komt? Ik denk het niet.

Ik stuurde de foto's naar mijn lief en hij kreeg de opdracht om te beslissen. Ik zei er wel bij dat de kleuren van de jurken niet noodzakelijk gevolgd zouden worden en stiekem beloofde ik mezelf dat ik de andere jurken ook wel zou maken, met wat meer tijd enzo. Hij koos de foto die ik gehoopt had. Fijntjes voegde hij er aan toe dat ik geen stof moest kopen.

Volgend weekend trek ik op lungo-weekend en weet ik niet goed of ik wel tijd zal hebben. Ik nam alvast het patroon over op papier. Ik moet nog eens zien of ik een rits vind en hoop ook nog te kunnen knippen. Acht stukken in elkaar zetten moet nog wel lukken voor de 19de, right?

You Might Also Like

2 reacties

  1. Ik ben nu net een jurk aan het maken voor een mad men feestje, had eerder moeten lezen over deze challenge! Mijn jurk is niet geïnspireerd op een foto, gewoon in de stijl van de serie, met een vintage patroon. Dit weekend maak ik ze af, als ik nu nog een foto vind kan ik alsnog meedoen :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @cornelia, maar dat mag ook, om mee te doen met de challenge, gewoon opsturen, zou ik zeggen

    BeantwoordenVerwijderen