Van schrijven

Ik pik even de gedachte van iemand anders op facebook al van een tijdje terug, maar ze dwarrelt al een tijdje door mijn hoofd en komt ook re...

Ik pik even de gedachte van iemand anders op facebook al van een tijdje terug, maar ze dwarrelt al een tijdje door mijn hoofd en komt ook regelmatig terug: "had beter leren naaien of knutselen zodat ze ook eens een boek mocht schrijven."

Begrijp me niet verkeerd, ik vind al die boeken door bloggers fantastisch en ik sta vooraan in de rij om ze aan te schaffen, want boeken mmmm... En toch ben ik ook wel een beetje jaloers. Ik schrijf graag en veel, enkel een fractie komt online. Mijn blogje is mijn uitlaatklep voor schrijfsels, soms gewoon foto's van wat ik maak, soms gewoon losse flarden. Maar soms vind ik van mezelf dat er toch iets geschreven wordt dat toch wel boven het gemiddelde niveau van mijn blog uitsteekt en dan vind ik het spijtig dat er maar zo weinig lezers zijn. Maar publiceren is natuurlijk nog iets anders, ik zou wel wat meer moeten schaven, wat meer afwerken, wat kritischer zijn,... Bij Het Project doe ik wat meer mijn best, let ik wat beter op, bereid ik me wat beter voor,... maar dan is er de frustratie van de vrijwilliger. Te weinig tijd voor alle plannen. Op andere momenten haal ik gewoon mijn schouders op en kan het me allemaal niks schelen.

Misschien later als ik groot ben... Of ook niet, we zien wel.

You Might Also Like

3 reacties

  1. Ik ken je verzuchtingen... maar soms heb je ook lezers die in stilte genieten. Die in stilte elke post lezen en die 'te lui' of te gehaast zijn om na het lezen nog een reactie na te laten.

    Soms is het voldoende om een glimlach op iemand's gezicht te brengen door je schrijfsels, en moet dat niet wijds uitgesmeerd en omschreven worden in kranten-tijdschriftenartikels.

    En soms... is het gewoon fijn om te dromen over een eigen boek ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zelf heb ik al enkele ideeën voor een eigen boek maar als je weet dat er maar enkele gepubliceerd worden, zakt de moed me in de schoenen. Plus ook nog eens dat er enorm veel tijd in kruipt.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. inderdaad, je hebt een zeer vlotte pen en ik kom hier vaak en erg graag lezen. ik lees dat je het spijtig vind dat je zo weinig lezers over de vloer krijgt. dan kan ik je een tip meegeven: als je meer gelezen wil worden óf meer reacties wil krijgen moet je zelf bij anderen gaan lezen én reacties achterlaten. ik heb ondertussen gemerkt dat het er in bloglandje zo aan toe gaat, 'voor wat hoort wat'! je zal zien dat als je zelf wat vaker reageert op andere blogs, je vanzelf meer aantrek zal krijgen ;o) Oh ja, ik vind beslist dat je een boek moet uitbrengen! vriendelijke groetjes, Hilde

    BeantwoordenVerwijderen