rood

Maandag was er proclamatie van de naailes, het uitreiken van de diploma's, gezellig wat drinken,... Dus is het misschien een mooie ...


Maandag was er proclamatie van de naailes, het uitreiken van de diploma's, gezellig wat drinken,... Dus is het misschien een mooie gelegenheid om iets te zeggen over het tweede werkstuk: de broek.

Het valt niet te ontkennen, de laatste les was een kwestie van er op of eronder. Ik moest nog de band en de zomen stikken. En een knoopsgat of twee voor de knopen die ik bij veritas vond en al meteen ook in het blauw meebracht. Het klinkt belachelijk weinig maar ik nam geen enkel risico. Zowat elke naad heb ik zeker twee keer gestikt, los van het gedoe met het driegen. En ik had plots stof over bij het beleg van de band, nadat ik er eerder te weinig had. 


Bij het passen bleek het probleem, maar laten we positief beginnen. De broek zit fantastisch op de heupen en mijn gat ziet er zeker niet te dik uit, integendeel (of mag je dat zelf niet vinden). De pijpen vallen super en de broek heeft alles om mijn ding te zijn.

Alleen kan ik in de broek zonder de rits open te doen. Na alle moeite om dat ding er op een deftige manier in te krijgen. Al had ik voldoende aan een enkele keer, er is toch wat bloed, zweet en tranen bij te pas gekomen. En mijn band had hier eest geen rekening meegehouden, dus zit er zo een extra stukje boven aan de rits, niet zichtbaar voor anderen maar wel voor de draagster van de broek. Maar de band is dus te groot, ook al zit de broek perfect op de heupen. Een riem zou het kunnen oplossen, maar daarvoor heb ik er zo geen brede band in gestoken (zonder lusjes voor een riem). En nu is er dus het dilemma: of ik maak de band hier en daar los en haal er een spietje uit, wat de lesgeefster suggereerde. Of ik haal de band er af en hou het op een minder opvallend exemplaar. Of ik laat de broek wat ze is en begin gewoon opnieuw in de stof die ik er oorspronkelijk voor kocht: blauwe gabardine van bij koekepeertje. Het papieren patroon is al aangepast en er ligt waarschijnlijk zelfs voldoende rode gabardine in de kast voor een rood exemplaar.

You Might Also Like

1 reacties

  1. Ik zou voor een smallere band gaan. Van die spietjes krijg je spijt, dat worden van die vreemde dikke bobbels in de band.
    Mooie kleur, dat rood, ik zou de broek dus zeker niet laten wat hij nu is.
    Veel sterkte ermee, het wordt vast goed.

    BeantwoordenVerwijderen