Onverwacht/unexpected

Ik had me dus voorgenomen om dit weekend papieren poppetjes te breien, alleen liep het wat anders. Ik had geen vrije naald meer, nee, echt ...

Ik had me dus voorgenomen om dit weekend papieren poppetjes te breien, alleen liep het wat anders. Ik had geen vrije naald meer, nee, echt waar. Ik heb twee rondbreinaalden 3,5. Op de ene stond dus het lijf van paperdolls, op de andere was ik aan het breien geweest met de nieuwe wol. Of beter katoen, het zijn drie draden samen opgewonden. De verkoper had er al mee gehaakt en ik was getikketakt om het uit te proberen. Een mini-proeflapje overtuigde me op een patroon op te zetten dat ik al een tijdje in gedachten heb, namelijk Buttercup van Heidi Kirrmaier, helemaal gratis op Ravelry. De steken leken wel ok, maar ik was niet helemaal overtuigd. Alleen wou ik het nog niet opgeven. Het vorderde niet meteen rap en dus besloot ik om vrijdagavond maar hier wat verder aan te breien en dan zaterdag een korte rondbreinaald voor de mouwen te zoeken. Twee Veritassen en een Pipoos later en geen enkele korte rondbreinaald later, werd dit het project van het weekend. Ik kreeg er wel zin in en het aantal rijen lijkt wel mee te vallen. De kleur is leuk en de steken aan de raglan vind ik best geslaagd. Het voordeel is dat ik meteen een project heb om op de trein mee te nemen, gewoon eindeloos rechts breien met misschien hier en daar wat minderingen. Ideaal en vanaf het moment dat ik die korte rondbreinaald te pakken krijg zet ik de mouwen op van paper dolls. Het zal deze week wel eens lukken om een Veritas in Brussel binnen te lopen.



Well, I had planned to knit some paper dolls this weekend. But I found out I only have two circular needles 3,5. One with the body of paper dolls. The other with the cotton I bought earlier on Etsy. The itsy bitsy swatch convinced me to cast on a new pattern I have in mind for quiet some time already. Heidi Kirrmaier has this fantastic design Buttercup totally for free on Ravelry. The number of stitches was fine but I was a little in doubt about the rest, but not willing to give up yet. So Friday I decided to continue knitting and found a small circular on Saturday. Three stores later, I hadn't found any circulars for the sleeves of paper dolls. So this became my weekend project. I like the colour and I think the stitches of the raglan look amazing. I'm totally convinced and now have a new project when commuting, plain stockinette.

You Might Also Like

0 reacties