Erkendegemienog?

Vrijdagavond werd ik verwacht in mijn oude school. Een van mijn oud-leerkrachten gaat met enige vertraging op brugpensioen en had laten vall...

Vrijdagavond werd ik verwacht in mijn oude school. Een van mijn oud-leerkrachten gaat met enige vertraging op brugpensioen en had laten vallen dat ze haar oud-leerlingen wel eens wou zien. Meer dan 300 personen hadden positief gereageerd, ze had 37 jaar lesgegeven. Ongeveer 1 op 6 was er. Om tien uur moesten we weer buiten staan, dus meer dan 2 personen per minuut zat er niet in. Het was een beetje een teleurstelling, lastig om tot bij haar te geraken en dan eigenlijk niks kunnen zeggen. Ik wou er bij zijn omdat ze toch wel indruk op mij gemaakt heeft. Niet zo spectaculair als op anderen die dan Romaanse gingen studeren ofzo. Ik moest regelmatig aan haar denken in mijn eerste weken op mijn eerste job in een Brusselse administratie. Had ik echt niet meer opgestoken van haar lessen? Ik herinner me vooral dat ze ons leerde dat we de betekenis van woorden kunnen afleiden en niet elk woord vertaald moet worden om begrepen te worden. Het Duits deed mij van de moderne talen toch maar voor wetenschappen kiezen. Maar zelfs dan denk ik dat mijn voorkeur toch naar wiskunde zou uitgegaan zijn. Ik heb er in elk geval niet veel meer verder mee gedaan. Mijn oud-leerkracht wiskunde, die nu het nieuwe lief is van de oud-leerkracht Frans, herkende me meteen (ik niet) maar hij heeft een duidelijke voorkeur voor studenten die iets wetenschappelijks verder gestudeerd hebben, had ik de indruk, tant pis. Van ons jaar waren we maar met een klein groepje, minder dan tien denk ik. Maar ik kende wel veel mensen en nogal wat mensen herkenden mij. En uiteindelijk toch nog een geslaagde avond om kort bij te praten of langer te kletsen met de habitués.

You Might Also Like

1 reacties

  1. Ik herinner me vooral dat ze ons leerde dat we de betekenis van woorden kunnen afleiden en niet elk woord vertaald moet worden om begrepen te worden.

    Ah, moesten sommigen van mijn leerlingen dat ook weten en niet panikeren als ik één word gebruik dat ze niet begrijpen ;)

    BeantwoordenVerwijderen