In de weekendkrant

Misschien hebt u het ook gelezen? Mijn lief stak me de pagina's toe, ik was nog verdiept in het pleidooi voor romantiek van Meester Van ...

Misschien hebt u het ook gelezen? Mijn lief stak me de pagina's toe, ik was nog verdiept in het pleidooi voor romantiek van Meester Van Eeckhaut (senior). En ik heb er net als Dominique heb ik de indruk een dubbel gevoel bij. Ik vind de foto's wel tof, zeker die eerste. De andere is geen breien maar een naaimachine, maar allez.



Het artikel begint met de herinnering aan de oma die breide, een klassieker moet ik zeggen en bijzonder weinig aantrekkelijk om verder te lezen. En dan lees ik: "vrouwen hebben het recht op breien opnieuw opgeëist." Grijze jeukende wol heeft plaats gemaakt voor funky materialen? Kan ik nog enigszins inkomen, bij Wolhuis zeggen ze dat de wol rijker is geworden en de patronen schraler, om toch een maximaal effect te bekomen. Kletsen als oude wijven in het vet als tussentitel, kan het negatiever? Ik heb er niet meteen ervaring mee, op de sinterklaasmeeting na, maar cava werd er niet gedronken en er werd gebreid, ideeën uitgewisseld. Hedonistisch zou ik het niet meteen noemen, ik kan me wel vinden in het zenachtige van de beweging die voortdurend herhaald wordt, maar bij moeilijkere patronen is het wel eens zuchten. Ik word er rustig van en als ik mijn nieuwe trui vergelijk met het "karton" dat in de solden overal in de winkels hangt, dan is mijn keuze snel gemaakt. Bij de sites werd het facebook van de breiers niet vermeld: Ravelry, wel mij onbekende sites dus ik heb nog wel even werk.

You Might Also Like

0 reacties